Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sportovní hry sluchově postižených dětí mají své vítěze

Slavnostním vyhlášením výsledků skončil na konci minulého týdne 54. ročník Celostátních sportovních her sluchově postižených žáků, který se tentokrát uskutečnil ve dnech 19. až 22. června na různých sportovištích v Hradci Králové. Žáci soutěžili v plavání, lehké atletice, basketbalu a malé kopané.

Sportovní hry sluchově postižených žáků pořádala VOŠ, SŠ, ZŠ a MŠ Štefánikova Hradec Králové a záštitu této akci udělila náměstkyně hejtmana Martina Berdychová, odpovědná za oblast školství, kultury a sportu.

„Na sportovních hrách se navazují a utužují přátelské vztahy nejen mezi žáky, ale i mezi pedagogy z různých škol, kteří vedou žáky k zodpovědnosti, vytrvalosti a poctivosti ve sportu, protože jejich handicap ve sportovní oblasti je takové malé nic,“ komentuje smysl her ředitelka školy Iva Rindová a dodává: „Ve škole se snažíme sportovní aktivity pro sluchově postižené žáky rozvíjet, integrovat žáky v různých sportovních kroužcích. Těžko něco přinese integrace sluchově postiženému dítěti třeba v kroužku angličtiny,“ dodává ředitelka Rindová.

Snem a přáním vedení této školy je uskutečnit vůbec první Mistrovství Evropy v hokeji, které by se pořádalo právě v našem Královéhradeckém kraji v roce 2020. Hokejový tým neslyšících žáků školy má Evropě co nabídnout. Pyšní se pátým místem na světě. Stalo se tak v roce 2017 na Mistrovství světa v Buffalu v USA.

„Pevně věříme a organizačnímu týmu přejeme, aby se podařilo sen realizovat. My ostatní se můžeme za necelé dva roky těšit na pořádný sportovní zážitek,“ říká ředitelka školy.

Třídenních sportovních her se zúčastnilo více jak 220 žáků z mnoha škol z celé republiky. Např. z Liberce, Valašského Meziříčí, Prahy či Brna. 

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky závody, hry, sport, Sportovní hry sluchově postižených žáků, Hradec Králové, Martina Berdychová, USA, Evropa, Praha, Brno, Buffalo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní hry sluchově postižených dětí mají své vítěze  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.