Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradecké basketbalistky zažívají povedený vstup do nové sezony

Na přelomu září a října se rozeběhla sezona také pro hradecké basketbalistky. Ty za sebou mají už čtyři odehraná utkání, ze kterých mají podstatě "stoprocentní" bilanci. Přemožitelky totiž Hradecké Lvice našly zatím jen v USK Praha, tedy v týmu, který prakticky v Česku nejde díky síle svého kádru porazit.

Východočešky na začátek sezony nejprve sehrály dvojici zápasu s týmy z Brna. Na hřišti Basketu Žabiny zvítězily o šest bodů, doma si pak poradily s KP Brno u pětadvacet. Po dopředu předpokládané prohře proti USK Praha pak Lvice šly do domácího zápasu s pražskou Slavií. 

Zdravotní stav některých hradeckých hráček ale nebyl stoprocentní, nicméně i tak však proti Pražankám předvedly Hradečanky především v prvním poločase skvělý výkon, který byl nakonec základním stavebním kamenem pro konečné vítězství o osm bodů. Lvice však málem prohospodařily více jak pětadvaceti bodový náskok! "Když vedete o poločase o 28 bodů, tak je těžké donutit všechny hráčky, aby se stoprocentně koncentrovaly na obranu a stále hrály naplno. Taková ztráta by se samozřejmě dít neměla, ale naštěstí to pro nás dopadlo dobře," hodnotila utkání hradecká trenérka Romana Ptáčková pro zenskybasket.cz a dodávala: "Se začátkem sezony jsme jinak spokojeni, dosáhli jsme podstatě zatím maxima, co jsme momentálně mohli. Ale musím přiznat, že mě to trošku kazí vždy ten poslední dojem. A to vzhledem k té bodové ztrátě se Slavií je takový, jaký je." 

Lvicím tak momentálně patří třetí místo v tabulce, které si budou moci vylepšit o tomto víkendu v domácím souboji s U19 CHANCE.

Autoři | Foto Luboš Lorinc

Štítky ŽBL, Hradecké Lvice, basketbalistky, USK Praha, Česko, basketbalista, VK Královo Pole, Brno

Hradecké basketbalistky zažívají povedený vstup do nové sezony  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.