Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejbalisté Hradce ovládli východočeské derby! Pardubice přitom letos ještě neprohrály

V rámci předehrávaného kola hokejbalové extraligy se v neděli před polednem střetl také domácí Hradec Králové s hostujícími Pardubicemi. Velký souboj v rámci regionálního derby nemá nikdy favorita a do poslední kaňky to platilo i tentokrát! Pardubické Autosklo sice v sezoně ještě neprohrálo, toto tvrzení však v neděli odpoledne už neplatí. Piráti si totiž před početnou diváckou kulisou na svého rivala dokázali vyšlápnout a brali všechny tři body!

Utkání se pro domácí nezačalo vyvíjet dobře, už ve třetí minutě poslal Pardubice do vedení Roman Krejčí a bylo tak na Hradeckých, jak se s nastalou situací vyrovnají. Do hry ovšem vzápětí výrazně promluvilo už i "koření derby", takže se počty na hřišti v jednu chvíli pozměnili na 4 ku 3, z čehož i tak dokázal těžit domácí Josef Šimůnek a bylo vyrovnáno - 1:1! 

Lukáš Vlasák však zanedlouho vracel vedení na stranu hostů, a to když se prosadil z podobného místa, jako jeho kolega - tedy z pravého kruhu před brankářem domácí svatyně. To však Piráty nakoplo, ještě do přestávky znovu vyrovnával tentokrát Petr Šimek a v prvních minutách prostřední části prostřelil přesně umístěnou dělovkou Patrik Mitra bezmocného gólmana Pardubic - 3:2!

Domácí byli před více jak stovkou diváků v tu chvíli místy lepším týmem. A když se podruhé v utkání prosadil po přihrávce zpoza branky Petr Šimek, začal se zápas už hodně nadějně rýsovat pro Hradec. Pod konečný výsledek se pak podepsal i hokejbalový matador Petr Novák, jenž prudce pálil od modré čáry a vymetl úspěšně volnou skulinku v brance Autoskla - 5:2. 

Po tvrdých zákrocích a pošťuchování z obou stran se ke konci třetí třetiny dostaly Pardubice z ničeho nic Hradeckým na dostřel. Branka Pavla Kubeše a skvělá trefa z nulového úhlu od Jana Bílého ovšem už nic neřešila. Jakub Svoboda totiž střelou do prázdné branky uklidnil celý domácí tým, který se radoval jednak ze tří bodů vždy v hodně diskutovaném a atraktivním derby, ale také dalšího upevnění páté pozice v tabulce.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 6:4 (2:2, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 
8. Šimůnek (Fandrlík), 11. Šimek (Lux), 21. Mitra (Svoboda), 27. Šimek (Svoboda), 31. Novák (Jiřík), 45. Svoboda (Fanderlík) – 3. Krejčí (Bílý), 9. Vlasák (Förstl, Mokříž), 42. Kubeš (Förstl), 45. Bílý (Krejčí, Filip)

Autoři | Foto Ondřej Novotný

Štítky hokejbal, Hradec Králové, Piráti, Autosklo Pardubice, FK Pardubice, FC Hradec Králové, Jakub Svoboda, Josef Šimůnek, Jan Evangelista Bílý, Pavel Kubeš, Petr Novák, Piráti Chomutov

Hokejbalisté Hradce ovládli východočeské derby! Pardubice přitom letos ještě neprohrály  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.