Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradečtí hokejbalisté porazili trojnásobného mistra extraligy!

Česká nejvyšší hokejbalová soutěž pokračovala tento víkend také svým 5. kolem. V tom zajížděli hradečtí hráči na hřiště Kert Parku Praha, který poslední tři sezony předváděl suverénní výkony a zaslouženě slavil na začátku tohoto léta dovršení zlatého mistrovského hattricku. V letošním ročníku však zatím nepředvádí už tak dobré výkony, a toho využili i Piráti zpod Bílé věže, kteří na pražských Lužinách ukořistili tři body!

Východočeši zvolili skvělou taktiku, Kert Park nejprve pustili více do hry, ale zároveň perfektně mysleli i na obranu. I když se štěstím, tak úvodní šance domácích ubránili a poté poslal Hradec po samostatném úniku do jednobrankového vedení Ondřej Běloušek. Tlakem Pražanů začala i druhá část, Piráti ho ale opět ustáli a zanedlouho se navíc radovali naopak oni! Povedenou souhru zakončil po přihrávce Ondřeje Březiny před brankou číhající Ondřej Lux - 0:2!

Jenomže domácí mladík Jan Čejka přispěchal za chvílí s odpovědí, takže dvojnásobná výhoda Hradce byla opět pryč. Vrátil ji však, také zanedlouho, po šesti minutách přerušených přestávkou, Vítek Fanderlík - 1:3. To už se psala třetí perioda, ve které však následně Kert Park zatopil pod ofenzivním kotlem, z čehož nejprve vyplynulo snížení Jiřím Kručkem, následně však dokonce vyrovnání Tomášem Wróbelem!

S Hradcem ale zle nebylo! Samostatný únik totiž dokázal proměnit ve svůj premiérový extraligový gól teprve osmnáctiletý Vojtěch Novotný, jenž se pak trefil ještě do odkryté klece a velká radost po konečné siréně byla na straně Pirátů tudíž zcela zasloužená! "Na zápas jsme se hodně připravovali, rozebrali jsme si hru soupeře z televizních záznamů, které jsme měli k dispozici, takže jsme o stylu Kert Parku věděli opravdu hodně. Samozřejmě u nás stálo mnohdy i štěstí, mě třeba mrzí úplně zbytečná druhá obdržená branka a naše neproměněná přesilová hra 5 na 3, proto máme ještě větší radost, že se nám to povedlo dotáhnout do vítězného konce," spokojeně hodnotil hradecký trenér Pavel Biegl.

 

HC Kert Park Praha – HBC Hradec Králové 1988 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 29. Čejka (Wróbel, M. Kruček), 36. J. Kruček (Jágr), 40. Wróbel (Danko) – 11. Běloušek (Malý), 19. Lux (Březina), 35. Fanderlík, 44. Novotný, 45. Novotný  

Autoři | Foto hokejbal.cz

Štítky hokejbal, Kert Park, Hradec Králové, Piráti, Lužiny, Piráti Chomutov, Praha, FC Hradec Králové, Torres Blancas, Vojtěch Novotný, Jan Čejka, Jaromír Jágr, Březiny

Hradečtí hokejbalisté porazili trojnásobného mistra extraligy!  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.