Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hokejbalisté Hradce Králové kousali těsnou porážku v dalekých Sudoměřicích

Výjezd v rámci extraligy hokejbalu na jih Moravy k celku Sudoměřic patří mezi tři nejdelší vzdálenosti hradeckých hokejbalistů, které musí urazit ke svým soupeřům. Tentokrát na ně toto utkání čekalo už ve druhém kole nové sezony, zatímco ale Sudoměřičtí dokázali napravit na domácí půdě úvodní zaváhání z prvního kola, hradečtí Piráti museli skousnout těsnou porážku a naopak nenavázání tak na úspěšný vstup do začínajícího ročníku z předešlého víkendu.

Přitom po vyrovnané první třetině se sice dostaly do vedení Sudoměřice, Hradec však záhy přispěchal s odpovědí z hole Šimůnka, na kterého navíc zanedlouho navázal i Svoboda a Východočeši tak rázem vedli 2:1! Jenomže dvě branky v krátkém časovém sledu dokázali předvést ještě do druhé sirény i Jihomoravané a hodně atraktivní prostřední perioda tak nakonec z pohledu Hradce končila 2:3. 

Třetí část pak přinesla nejprve navýšení domácího vedení, což korigoval opět snižovací brankou hradecký Jiřík. Na více se však Piráti už ve zbývajících devíti minutách hry nezmohli a na dalekou cestu si tak museli přibalit těsnou porážku. 

"Neodehráli jsme špatný zápas vzhledem k asfaltovému povrchu. Bohužel jsme ale nabídli domácím několik přesilovkových možností, které oni využili. Rozhodl asi konec druhé třetiny, kde jsme dostali gól do šatny. Ve třetí třetině jsme navíc odehráli dost v početní nevýhodě, a tak času na vyrovnání už bylo bohužel málo. Domácím gratuluji k vítězství," řekl po zápase Drbně Jakub Svoboda, hradecký útočník, kterého společně s celým týmem už v příštím týdnu čeká východočeské derby v Letohradu. 

SK Sudoměřice vs. HBC Hradec Králové 1988  4:3 (0:0, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Helešic (Chovanec, Štefek), 29. Hübl (Štefek, Helešic), 30. Černek (Tóth, Kaluža), 36. Tóth (Štefek, Tóth) – 25. Šimůnek (Malý), 26. Svoboda (Lux, Březina), 36. Jiřík (Tesař) 

 

Autoři | Foto hokejbal.cz

Štítky hokejbal, Hradec Králové, Piráti, Sudoměřice, Extraliga, FC Hradec Králové, Piráti Chomutov, hokejbalista, Morava, Jakub Svoboda

Hokejbalisté Hradce Králové kousali těsnou porážku v dalekých Sudoměřicích  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.