Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hokejbalisté Hradce úspěšně v domácím prostředí vstoupili do nové sezony

Druhý zářijový víkend patří také startu nové extraligové hokejbalové sezony, do které vstoupili v sobotu po poledni i hráči hradeckého klubu. Jako soupeř pod Bílou věž přicestovalo Ústí nad Labem, které ale muselo v zápase vždy dotahovat, což se mu nakonec ve finále nepovedlo a domácí tak slaví letošní premiérové tři body po vítězství 3:2!

Zatímco úvodní třetina toho příliš zajímavého pro oko diváka nepřinesla, během první poloviny druhého pokračování se toho stalo daleko více. Nejprve se prosadil domácí urostlý útočník Pavel Malý, pro kterého to byl premiérový soutěžní start za Hradecké, takže i premiérová trefa. Zanedlouho ale zareagoval hostující Magasanik, jenž vyrovnal ze samostatného úniku.

Jenomže domácí Piráti zabrali, po debatě sudích byl zpětně v následujících minutách hry uznán další gól Malého, tedy tentokrát na 2:1 a dvě minuty před druhou sirénou výrazně domácí uklidnil šťastnou brankou přes lapačku brankáře hradecký forvard Lux. 

Ústecká Elba sice ještě ve třetí části zápas snížením zdramatizovala, na body ovšem nedosáhla. "Pavel Malý se uvedl suprovým výkonem, dvakrát stál tam, kde měl a perfektně to uklidil do branky. Přesně to od něho čekáme a dnes jsme zvítězili hlavně díky němu a skvělým zákrokům našeho brankáře Petra Bryknera," měl radost z premiérového vítězství v novém ročníku domácí Tomáš Jiřík, který přispěl sebejistým výkonem v defenzivě.

Autoři | Foto hokejbal.cz

Štítky FC Hradec Králové, FK Ústí nad Labem, Bílá věž (Hradec Králové), Svatý Gorazd II., Piráti Chomutov

Hokejbalisté Hradce úspěšně v domácím prostředí vstoupili do nové sezony  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.