Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladí sportovci hradeckého kraje přivezli z dětské olympiády 28 medailí

V Libereckém kraji se v týdnu konala Olympiáda dětí a mládeže. Svou výpravu vyslal i Královéhradecký kraj, akce se zúčastnilo 251 sportovců. Ti přivezli celkem osmadvacet medailí, z toho jedenáct zlatých. Hradecká výprava tak skončila na sedmém místě.

„Sportovci mají za sebou neuvěřitelně náročné čtyři dny plné sportu a skvělých výkonů. Viděl jsem je přímo v akci na některých sportovištích a musím říct, že jsem je obdivoval. V extrémním počasí, které provázelo celou olympiádu, předvedli své odhodlání a vůli vítězit. Diváci vytvářeli skvělou sportovní atmosféru a věřím, že všichni sportovci odjížděli domů s nezapomenutelnými zážitky,“ řekl hejtman kraje Jiří Štěpán.

Do Liberce vyrazilo celkem 251 sportovců, kteří bojovali o olympijské medaile. Nakonec jich získali 28, z toho jedenáct zlatých, devět stříbrných a osm bronzových.




Nejúspěšnější ze čtrnácti zúčastněných výprav byl výběr sportovců hlavního města Prahy. Královéhradecký kraj v olympijském bodování obsadil sedmé místo se ziskem 11 zlatých, 9 stříbrných a 8 bronzových medailí. Nejúspěšnějším sportovcem se stal Mikuláš Rudolf Cogan se 6 zlatými medailemi a Antonín Hron se 2 zlatými medailemi, oba za plavání.

Souběžně s olympiádou se v Liberci konaly Celostátní sportovní hry sluchově postižených dětí a mládeže, které skončily skvělým výsledkem pro Základní školu Štefánikova Hradec Králové. Po 18 letech žáci získali zlato ve fotbale a ke stříbrné štafetě přidal Martin Jonáš zlato ve vrhu koulí, Václav Beránek stříbro ve výšce a bronz Nikola Trejtnarová ve výšce. Sportovci z hradecké školy skončili celkově na druhém místě.

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky olympiáda, odm, děti, medaile, olympiáda dětí a mládeže, olympijské hry, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, zlatá medaile, Liberec, Jiří Štěpán, Rudolf Cogan, Martin Jonáš, Antonín Hron, Václav Beránek

Mladí sportovci hradeckého kraje přivezli z dětské olympiády 28 medailí  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.