Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Východočeské derby ovládli fotbalisté Hradce Králové

V rámci 17. kola fotbalové Fortuna národní ligy bylo na programu i východočeské derby. Domácí Fotbalový klub Pardubice na svém stadionu Pod Vinicí přivítal své rivaly z Hradce Králové. Hradečtí fotbalisté chtěli odčinit poslední špatný výkon s Viktorií Žižkov. Pardubičtí měli také o motivaci postaráno, v posledních třech vzájemných zápasech zvítězili soupeři z Hradce Králové.

První gólovou příležitost šlágru 17. kola měli na svých kopačkách hosté z Hradce Králové v 17. minutě, Jan Pázler trefil ale pouze tyč. 

O vstřelení branky se pochopitelně snažili i domácí. V 26. minutě se do šance dostal Pavel Sokol. Ottmarova svatyně zůstala ale nedotčena. Střela mířila nad brankovou konstrukci. 

O pouhé dvě minuty později se již na stadionu Pod Vinicí slavilo, alespoň tedy v sektoru hostů. Hradecký Petr Schwarz dostal přihrávku do pokutového území a poslal svůj tým do vedení 0:1.

Zanedlouho mohli domácí vyrovnat na 1:1. Pavel Černý nedokázal brankáře překonat a skóre zápasu se tak neměnilo. V úvodním dějství zahrozili pardubičtí ještě ve 41. minutě, kdy Fouskovu hlavičku zneškodnil Ottmar. 

Větší šanci v druhém poločase vidělo 1710 diváků až dvacet minut před koncem řádné hrací doby, kdy hostující Filip Zorvan nedokázal přelobovat domácího gólmana.

80. minuta nabídla gólovou šanci hradeckých fotbalistů. Adam Vlkanova vybojoval míč a běžel sám společně s Pázlerem na Knoblocha. Pázler ale netrefil zcela prázdnou branku!

V závěrečných minutách mohli domácí ještě vyrovnat. Obránce Kopřiva ale Ottmarovu bránu těsně minul. Utkání tak skončilo 0:1.

FK PARDUBICE - FC HRADEC KRÁLOVÉ 0:1

Branky: 28. Schwarz - ŽK Pardubice:  68. T. Čelůstka - ŽK Hradec Králové: 72. M. Černý, 86. Urma 

Rozhodčí: Lerch – Vlasjuk, Vlček

FK Pardubice: Knobloch – Prosek, T. Čelůstka – A. Fousek (62. D. Novák), Jeřábek (C), Řezníček, Šejvl, Sokol (62. Mužík) – P. Černý, Kopřiva, Petráň (72. Kašiar). 
Náhradníci: Hrnčíř – Látal, Kašiar, Mužík, D. Novák, Spěvák, Kovář.

FC Hradec Králové: Ottmar (C) – M. Černý, Kvída, Janoušek, Urma – Martan (84. Súkenník), Čech, Schwarz, Funda (64. Zorvan) – Vlkanova, Pázler (90. Plašil). 
Náhradníci: Lindr – Miker, Súkenník, Zorvan, Plašil, Eliáš, Krátký.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky fotbal, derby, FK Pardubice, FC Hradec Králové, fotbalista, HC Dynamo Pardubice, FK Viktoria Žižkov, Pod Vinicí, Jan Pázler, Petr Schwarz, Pavel Černý, Filip Zorvan, Pavel Sokol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Východočeské derby ovládli fotbalisté Hradce Králové  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.