Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V sobotu vyvrcholí vánoční charitativní akce Nejsme na to sami. Stále se můžete zapojit, říká organizátor Vítek Martinec

Nejsme na to sami! To je název charitativní akce Vítka Martince, která vyvrcholí v sobotu 22. prosince v Artičoku. Jejím cílem je obdarovat ty, kteří by dárek pod vánočním stromečkem pravděpodobně nenašli, protože jejich rodina je ve finanční tísni.

Vítku, jak charitativní akce "Nejsme na to sami" vlastně vznikla?

Já píšu blog. Okolo něho je mnoho zajímavých lidí se kterými nás napadlo, že by bylo fajn zpříjemnit Vánoce těm, kteří z jakéhokoliv důvodu nemají finanční prostředky na to, aby pořídili dárky. Dali jsme hlavy dohromady a vznikl tak první ročník.

Co následovalo?

Bylo a je to hodně postaveno na sociálních sítích. Nejprve jsem natočil video, ve kterém jsem akci popsal a lidi vyzval, aby se zapojili. Princip je takový, že na e-mailovou adresu nejsmenatosami@gmail.com mi lidé, kteří chtějí něco darovat, napsali. Museli samozřejmě napsat co a komu. Třeba syn - 15 let, abychom věděli, komu ten dárek poté přidělit. 

Kdo ty dárky poté dostane?

Je to udělané pro úplně všechny lidi, kteří jsou ve finanční tísni. Primárně je to ale pro královéhradeckou charitu, kde je mnoho rodičů, kteří zůstali sami s dětmi. Ti sepsali ve spolupráci s pečovatelkami seznam, co by chtěly konkrétně jejich děti. Lidé tak mohou kupovat věci, co jsou na seznamu (najdete ho zde) nebo přinést, co je napadne.

Říkáte přinést. Kdy a kam?

Pokud se čtenáři ještě budou chtít stát dárci, tak by měli přijít v sobotu 22.prosince v 11 hodin s nezabalenými dárky do Artičoku a společně pro jejich dárky najdeme adresáty. Samotný gala večer, v průběhu kterého budou dárky předány, se bude konat rovněž v sobotu na tom samém místě, ale začínáme v 18 hodin. Návštěvníci se mohou těšit také na několik tanečních, hudebních a hereckých vystoupení. Zazpívají Anežka Malá, Anička Beckerová a Matěj Čapek, Lucka Koutníková, Zuzka Besuchová a Dáša Besuchová. Zatančí Nathali Tučková a divadelně nás pobaví Bára Pešková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rozhovor, Nejsme na to sami, Vítek Martinec, Vánoce, charitativní akce, Karel Matěj Čapek-Chod, Anežka Malá

V sobotu vyvrcholí vánoční charitativní akce Nejsme na to sami. Stále se můžete zapojit, říká organizátor Vítek Martinec  |  Život a styl  |  Drbna  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.