Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vlekaři v hradeckém kraji letos investovali desítky milionů korun

Lyžařské areály v Královéhradeckém kraji před zimní sezonou investovaly do rozvoje středisek a vylepšení služeb desítky milionů korun. Největší investice udělaly Skiareál Špindlerův Mlýn, SkiResort Černá hora - Pec pod Sněžkou a středisko Malá Úpa. Prozrazují to provozovatelů lanovek a vleků ve středních a východních Krkonoších a v Orlických horách.

Největší české lyžařské středisko Špindlerův Mlýn letos vynaložilo přes 47 milionu korun, a to zejména do technologie nového prodejního systému skipasů. "Největší novinkou bude kompletní změna systému prodeje skipasů na zimní sezonu. V ČR to nebude mít obdoby, nikdo tento systém tady zatím nemá," uvedl Adam Svačina ze špindlerovského skiareálu.

V e-shopu skiareálu www.gopass.cz bude novinkou zavedení tzv. flexi-cen, kdy se cena skipasu bude odvíjet například od atraktivity termínu, předpokládané návštěvnosti nebo počasí. "Svou roli bude hrát také čas. Kdo si koupí skipas s dostatečným předstihem, získá ho za podstatně lepší cenu než ten, kdo nákup nechá na poslední chvíli. Zmizí tak klasický pevný ceník typu mimosezona a hlavní sezona," řekl Svačina.

Podle něj to bude se skipasy podobné jako například s letenkami. "Cena skipasu bude začínat pod hranicí 300 korun na den, v nejvytíženějších termínech poroste," uvedl Svačina. Cílem je dosáhnout rovnoměrnějšího rozložení lyžařů v průběhu celé sezony. Podrobnosti k novému systému skiareál teprve zveřejní. Loni byla cena jednodenního skipasu ve Špindlerově Mlýně v hlavní sezoně při koupi na pokladně 1000 korun.

Novinky také v dalších resortech

Hlavní novinkou ve SkiResortu Černá hora - Pec bude rozšíření nabídky sjezdovek pod jedním skipasem ze 44 kilometrů na 50 kilometrů. Lyžaři ve SkiResortu mohli doposud na jeden skipas lyžovat ve střediscích Janské Lázně, Pec pod Sněžkou, Velká Úpa, Černý Důl a Svoboda nad Úpou. Nově se nabídka rozšíří také na středisko SKiMU v Malé Úpě. "Nadcházející sezonu bereme jako první etapu propojení SkiResortu Černá hora - Pec a SKiMU. Do budoucna bychom rádi areály propojili i skibusovou linkou," řekl ředitel SkiResortu Petr Hynek.

SkiResort letos investoval 25 milionů korun, například do rozšíření technologie Snowsat, která umožňuje šetrnější a efektivnější úpravu sjezdovek, a to v areálech Černá hora, Černý Důl a Velká Úpa. Peníze šly také do parkoviště v Černém Dole. "Stávající plochu jsme rozšířili o zhruba 150 parkovacích míst. Celkově tak Černý Důl nabídne bezplatné parkování na 400 místech hned u sjezdovek," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Ceny skipasů SkiResortu neměnil. Jednodenní jízdenka pro dospělého bude v takzvané standardní sezoně za 810 korun, při nákupu v e-shopu přes SkiResort Card 720 korun. V top sezoně, tedy o Vánocích a od poloviny ledna do začátku března, bude skipas stát 880 korun, přes e-shop bude za 790 korun.

V Deštném mohou kompletně pokrývat umělým sněhem 

Vlekaři v Malé Úpě letos investovali zhruba 25 milionů korun do lyžařského propojení areálů Pomezky a U Kostela. Prodloužili dva vleky a rozšířili délku sjezdovek a lyžařských propojovacích cest o 2,6 kilometru na více než šest kilometrů. Skipasy v Malé Úpě zdraží zhruba o pět procent. Jednodenní skipas v top sezoně přijde dospělého na 690 korun, ve standardní sezoně na 630 korun.

V Deštném v Orlických horách investovali okolo dvou milionů korun, a to hlavně do technického zasněžování a připravovaných projektů z oblasti stravování. "Hlavní novinkou bude zasněžování sjezdovky Zákoutí. Byla to jediná sjezdová trať bez pokrytí technickým sněhem. Od letoška tak budeme mít stoprocentní pokrytí sjezdových tratí zasněžovacím systémem," řekl vedoucí střediska Petr Prouza. V Deštném vzrostou ceny v průměru o tři až čtyři procenta. Celodenní skipas v hlavní sezoně vyjde dospělého na 540 korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, turistika, rekreace, hory, Královéhradecký, FOTO, skipas, Královéhradecký kraj, Malá Úpa, Černá hora, Pec pod Sněžkou, SKIAREÁL Špindlerův Mlýn, a.s., sjezdovka, Krkonoše, Orlické hory, internetový obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlekaři v hradeckém kraji letos investovali desítky milionů korun  |  Aktuálně  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.