Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Příběhy od plotny: Lístky na Tyla za desítku aneb Kazma bude ukazovat tetování na zadnici

Jsem jenom obyčejná hradecká holka, prolezlá ironií a sarkasmem, která si se spisovným jazykem netyká a jedinou lásku chová k Bukowskému s Welshem. Tak nejdřív pořádně čti, než mě odsoudíš svejma nenávistnejma komentářema.

To si jednou chce taková slušná hospodyňka nahodit místo zástěry plesový šaty, okouknout patriarchát v sakách a bejt do půlnoci doma jak Popelka, protože ten hrách na zejtra se sám neroztřídí, holoubci totiž na vás jen z vysoka serou. No, jenže při tomhle naivním plánu ženština s vařečkou v ruce může pěkně narazit. Ona je jedna věc chtít jít protancovat střevíce a druhá věc se tam vůbec dostat a neupsat si na krk rychlou půjčku od lichvářů.

Neznabozi totiž nabízejí lístky kolem sedmi stovek a hrdinsky píšou, že pod pět set nejdou. Tak se člověk teda koukne na program celý srandy, to tam snad musí hrát na znamení znovuvzkříšení Muk s Bartoškou. No ale v tu chvíli dostanete ťafku, žádný půlnoční překvápko se nekoná, k tanci a k poslechu vám zahraje X Band a odmoderuje to profesionální dvojička maturantů, takže kvalitní humor vyloženě za to pětikilo. Taky víte, že za ty prachy na vás nečeká ani žádný občerstvení v podobě kvalitních českých chlebíčků s bramborovým salátem, maximálně můžete krást kolem jedný hodiny ranní zbytky brambůrek ze stolů, kde už to vožralové zalomili.

Zároveň vám v hlavě jedou dlouhý matematicko-finanční řetězce, poměr cena-výkon. Pevná konstanta vašich šatů ve výprodeji za 139 korun děleno proměnná cena lístku, kdy x se rovná „to už se snad všichni zbláznili.“ Otázkou tedy zůstává, jestli touha ukázat kousek svý kůže opilý mužský nadvlády je v rovnici vyšší než se vydat  z peněz a bejt tejden o hladu. Možná to je ale i způsob prestižního gymnázia, jak poukázat na metody černýho trhu v praxi, aby bylo na seminářích co zkoumat. Což je fajn pro stávající studentíky, absolventi a lidi z ulice se můžou leda tak podřídit a zaplatit, popřípadě zůstat doma a držet hubu. Nebo se projet busem zdarma na afterparty.

A jestli je jedinou cestou, jak získat lístek za normální cenu zasláním nudes, tak to se prosím pěkně nezlobte, ale to si radši na protest napíšu na hrudník GJKT PUTIN´S SLUT a přivážu se pod Vítěze.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky blog, Příběhy od plotny, story, Té Ká, Popelka, tetování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příběhy od plotny: Lístky na Tyla za desítku aneb Kazma bude ukazovat tetování na zadnici  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.