Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Příběhy od plotny: Tady je ta země zaslíbená, satirou a ironií plná, vtipem oplývající

Jsem jenom obyčejná hradecká holka, prolezlá ironií a sarkasmem, která si se spisovným jazykem netyká a jedinou lásku chová k Bukowskému s Welshem. Tak nejdřív pořádně čti, než mě odsoudíš svejma nenávistnejma komentářema.

Člověk si takhle při tom vánočním čase občas od tý plotny odskočí k televizi, protože přeci pohádky jsou modla Vánoc a hoď mi tam nějakou tu českou klasiku a mísu cukroví k tomu. A jéjé, další reklama, to snad nemyslej vážně, no nevadí, podej mi ten ovladač, ne nadarmo máme hafo programů, žejo. Jasný, že kdyby byl sníh, tak u tý telky nejsi, stavíš sněhuláka, nebo bruslíš, ale Ježíšek to takhle nechtěl, do míst, kde letos hodně sněží, je lepší vůbec nevycházet. Na druhou stranu, proti gustu… A hele, konečně v tý televizi dávají něco bez reklamy, házej další várku úlků a podlejvej to vaječňákem. Ale, ale, ale, co tohle je za pohádku, to kdo vymyslel?

Petr nebo Novotný. Babiš nebo Bureš. Zavřít nebo zasít Ř(ř)epku. Chodit o holi nebo s Hůlkou. Vždyť je to jedno, čeština je přeci tak krásnej jazyk, že by byla škoda nepřeložit anglickej výraz pussy. Hitem letošních Vánoc by se měla bezesporu stát dřevěná maketa AK47 značka „Na novináře“ pod záštitou Becherovky jakožto hlavního sponzoru Hradu. Tý naší malý český zemičce se podařilo něco nevídanýho. Byl zrozen nový druh, dalo by se říct, že bezpáteřní a nedotknutelný, kterýho by do chládku mohla dostat už snad jenom Kristelová, protože Vondráčková svoje žaloby dávno vystřílela a šetří na novou plastiku. Byl vyhlášen stav nouze a jediným možným řešením je rekreační zájezd. Však ono se to po něm zase uklidní. S Klusem to seklo, na tohle je i sluníčko krátký, jistý ale je, že tou cestou, tím směrem, prý by se dávno měl dát, jenže prej ve společným kupéčku a Krajčem prostě nepojede, i kdyby to jízdný bylo zadarmo. To by si radši koupil boty. Kdo však neodmítne svezení je Troška, kterej s sebou bere Kropáčkovou a státní vyznamenání, pro případ, kdyby někdo zapomněl, že ho má. Michal David přijde později, má plno práce, říká se, že už nějakej ten pátek jede nonstop. Bohdalka slíbila, že protentokrát se oblíkne aspoň do něčeho, ale s Gottem to je špatný. Pořád trucuje, tohle letos opravdu nečekal. Údajně nevychází z bytu, Ivanka ho dokonce musí i krmit ptačím zobem, jelikož má na rukách přilepený všechny slavíky vteřinovým lepidlem. Slonková teď vysadila z jídelníčku smetanu a po rozhovoru pro DVTV začala malinko pít, takže prej radši zůstane doma. Mareš ten zájezd prošvihnul z vlastní nepozornosti, počítá doma peníze s Avíkem.  Zbytek republiky jde do ulic. Zase. Tentokrát svoje transparenty vyladili do žluto-černa a prosí Kazmu, ať už kápne božskou o tom, že tohle má na triku za litra on. Řidič se pro tuhle akci nesháněl těžko, Protopopov se vlastně přihlásil sám. Dveře se zavírají a z rádia Kampaň se line nová skladba s názvem Nikdy neodstoupím.  A kam že to všichni jedou? No na prázdniny.

Teď otázka, jestli ten zvonec na znamení konce vůbec někdy zazvoní. 

Autoři

Štítky blog, Příběhy od plotny, story, Té Ká, Vánoce, Andrej Babiš, satira, Michal David, Ježíšek, Becherovka, DVTV

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příběhy od plotny: Tady je ta země zaslíbená, satirou a ironií plná, vtipem oplývající  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.