Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dětská klinika nemocnice získala od Nadačního fondu Kapka naděje rehabilitační přístroj

Pacienti Dětské kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové začnou využívat nový rehabilitační přístroj, který nemocnice získala od Nadačního fondu Kapka naděje. Přístroj za více než 140 tisíc korun slouží k procvičování dolních a horních končetin dětských pacientů.

„Zakoupené rehabilitační pomůcky pomohou k rozšíření možností rehabilitace dětí s poruchou hybnosti. Výrazně se zkrátí obnovení svalové síly a zlepšení pohyblivosti našich pacientů. Pro některé naše pacienty to bude i atraktivnější než jen cvičení na lůžku a kolem něj,“ uvedl lékař Dětské kliniky FN HK Jiří Hak.

Prezidentka a zakladatelka Kapky naděje Vendula Pizingerová uvedla, že je ráda, že v roce kulatého výročí spolupráce fondu s Fakultní nemocnicí Hradec Králové přijíždí do nemocnice v krátké době již podruhé. „Tentokrát jsme pro Dětskou kliniku společně s panem Michalem Karadzosem a jeho projektem Život Srdcem přivezli Rehabilitační přístroj (lůžko) Motren Bed Plus,“ uvedla Vendula Pizingerová.

Nadační fond Kapka naděje spolupracuje s Fakultní nemocnicí Hradec Králové dlouhodobě, v minulých letech zakoupil do nemocnice přístroje za více než čtyři miliony korun, například letos v březnu Dětská klinika FN HK získala přístroje asistent kašle a dvě pumpy pro pacienty s kontrolovanou analgezií.

Nadační fond Kapka naděje za 19 let svého působení financoval nákup více než 500 lékařských přístrojů, realizoval více než 200 projektů v oblasti psychosociální péče a podpořil 3 vědecké výzkumy v oboru hematologie a onkologie. Celkově tak Nadační fond Kapka naděje pomohl částkou více než 180 milionů korun.

Tisková zpráva | Foto Nemocnice HK

Štítky nemocnice, dětská klinika, hradec, rehabilitace, klinika, nadační fond, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Společně proti leukémii!, Vendula Pizingerová

Dětská klinika nemocnice získala od Nadačního fondu Kapka naděje rehabilitační přístroj  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.