Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Náchodská nemocnice má nový ultrazvuk a rentgen. Magnetická rezonance stále chybí

Krajská Oblastní nemocnice Náchod v minulých dnech otevřela nová pracoviště pro rentgen a ultrazvuk. Investice přišla na 18 milionů korun, z nichž část hradila dotace z evropského programu IROP. V opakovaném tendru nyní nemocnice hledá dodavatele magnetické rezonance, hodnota zakázky je asi 51 milionů korun.

Pro pracoviště rentgenu a ultrazvuku nemocnice od loňského října za provozu upravila prostory ve třech budovách. Vybavila je novými ultrazvuky a pořídila i nový rentgen. „Nové prostory radiodiagnostického oddělení přinesou větší možnosti pro lékaře a pacientům komfortnější prostředí," uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Do tendru na magnetickou rezonanci přišly v květnu dvě nabídky a nemocnice je nyní hodnotí. Tendr byl vypsán na konci března a je již třetí v pořadí. Předchozí dvě soutěže nemocnice z různých důvodů zrušila. Nemocnice zajišťuje péči pro spádovou oblast s více než 200 tisíc obyvateli a magnetická rezonance jí chybí. Pacienti musejí dojíždět na vyšetření do krajské nemocnice v Trutnově nebo do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Od loňského dubna kraj v areálu nemocnice staví dva nové pavilony za 1,344 miliardy korun bez DPH. Hotové by měly být v polovině roku 2020.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, Náchod, rentgen, ultrazvuk, magnetická rezonance, Oblastní nemocnice Náchod, Aleš Cabicar, TOP 09, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchodská nemocnice má nový ultrazvuk a rentgen. Magnetická rezonance stále chybí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.