Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Královéhradecký kraj navýší podporu hospicové péče na 16 milionů korun

Královéhradecký kraj letos zvýší podporu hospicové péče v regionu na 16 milionů korun z loňských 3,6 milionu korun. Peníze si letos rozdělí čtyři hospicová zařízení, která podala žádost o podporu z dotačního programu podpory hospicové péče. Původní požadavky hospicových zařízení o dotaci byly na úrovni 20 milionů korun. Novinářům to dnes řekl náměstek hejtmana pro sociální věci Vladimír Derner (KDU-ČSL). Definitivně bude přidělení dotací schvalovat zastupitelstvo 28. ledna.

Dotaci od kraje dostanou Hospic Anežky České v Červeném Kostelci na Náchodsku, Domácí hospic Duha z Hořic na Jičínsku, Domácí hospic Setkání z Rychnova nad Kněžnou a Domácí hospicová péče Oblastní charity Hradec Králové. „Dotace od kraje zdaleka nepokryje ztráty jednotlivých zařízení. Ty jim pokrývají především dary," řekl Derner.

Kraj podle něj současně spolupracuje s Oblastní charitou v Hradci Králové, která ve Stěžerách u Hradce Králové připravuje vybudování druhého kamenného hospice v kraji. Měl by mít kapacitu přibližně 15 lůžek.

Zatím jediné lůžkové zařízení pomáhající nevyléčitelně nemocným lidem v kraji je v Červeném Kostelci. Hospic Anežky České nabízí 30 lůžek. Vznikl v roce 1995 jako první zařízení svého druhu v zemi. Hospic ročně poslouží zhruba 400 lidí, z nichž asi 350 v zařízení zemře.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, sociální, hospic, Královéhradecký kraj, dotace, Vladimír Derner, KDU-ČSL, Červený Kostelec, Oblastní charita Hradec Králové, Hradec Králové, okres Náchod, Hořice, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj navýší podporu hospicové péče na 16 milionů korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.