Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Padesát nově jmenovaných ředitelů nastupuje do čela krajských škol a školských zařízení

Krajští radní toto pondělí jmenovali poslední tři ředitele příspěvkových organizací v oblasti školství v rámci letošních konkurzů. Ty rada vyhlásila na pozice ředitelů škol a školských zařízení, kterým končí šestileté funkční období. Radní zároveň vybírali i vedení škol, kterých se týká zastupiteli schválená optimalizace.

Na jaře tohoto roku jsme vyhlásili celkem padesát konkurzních řízení na obsazení pracovních míst ředitelů či ředitelek všech škol a školských zařízení zřizovaných Královéhradeckým krajem, jimž končí šestileté funkční období k 31. červenci 2018 anebo se jich týká optimalizace,“ informovala náměstkyně Martina Berdychová odpovědná za gesci školství.

V první vlně konkurzů jsme upřednostnili především ty školy, které splývají z více subjektů, tak, aby noví ředitelé měli co nejvíce času na všechny administrativní kroky. Věřím, že náš výběr byl ve všech případech správný a že nyní budeme s novými řediteli pokračovat ve zkvalitňování středoškolského vzdělávání v našem kraji,“ doplnila náměstkyně Berdychová.

Většina nově jmenovaných ředitelů byla radou jmenována k 1. srpnu 2018. U škol, které splývají z více subjektů, rada ředitele jmenovala již k 1. červenci. Jedním z konkurzních řízení byl i konkurz na ředitele vrchlabské základní a mateřské školy – jejího ředitele rada jmenuje k 1. září 2018.

Rada Královéhradeckého kraje jmenuje ředitele příspěvkových organizací na vedoucí pracovní místa na základě vyhlášených konkurzních řízení v souladu se školským zákonem. Jedno funkční období ředitele je 6 let. Na území Královéhradeckého kraje je k 1. 7. 2018 v rejstříku škol a školských zařízení zapsáno 76 středních škol, z nichž 53 zřizuje Královéhradecký kraj.

 

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky škola, Královéhradecký kraj, ředitel, výběrové řízení, školské zařízení, rada, funkční období, Martina Berdychová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padesát nově jmenovaných ředitelů nastupuje do čela krajských škol a školských zařízení  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.