Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vzdělání

Hradec Králové přispěje středoškolákům z chudších rodin na studium

Hradec Králové ulehčí život rodinám středoškoláků, které na tom zrovna finančně nejsou nejlíp. Další kategorií, kterou město finančně podpoří, jsou nadaní školáci. Radnice jim finančně přispěje na výdaje, které se studiem na střední škole souvisí.

V Hořicích má vzniknout budova pro dětskou skupinku. Vejde se do ní 24 dětí

V Hořicích na Jičínsku vznikne prostor pro novou dětskou skupinu, do které se vejde až 24 dětí. Tu budou moci využívat rodiče, které mají děti ve věku od jednoho do tří let. Radnice věří, že se její služby podaří spustit v druhé polovině příštího...

Hradecké školky dají nahlédnout až do kuchyně, v dubnu budou probíhat dny otevřených dveří

Mateřské školy zřizované městem pořádají během dubna pro zájemce dny otevřených dveří. Podrobné informace o těchto akcích najdou zájemci přímo na jejich webových stránkách.

Univerzita Hradec Králové vysílá na Erasmus ročně okolo 500 studentů

Univerzita Hradec Králové (UHK) se v akademickém roce 2023/2024 vrátila v počtech studentů vyslaných do zahraničí na Erasmus, ale i mladých přijíždějících díky tomuto programu z ciziny, na úroveň před pandemií koronaviru, tedy roku 2019. Největší...

Města na východě Čech připravují zápisy do základních škol. Konat se budou i on-line

Jednotlivá města v Královéhradeckém kraji připravují zápisy do prvních tříd základních škol. Například v Náchodě půjde děti do škol přihlásit pomocí elektronického formuláře on-line. Stejnou formu volí i Hradec Králové nebo například Trutnov.

Hradec Králové láká mladé kantory na dotace

Po studiu učte u nás a dáme vám peníze navíc. Takto lákají mladé kantory v Hradci Králové a prvním už vyplatí během jara peníze. Další zájemci se budou moci hlásit po letních prázdninách.

V Hradci Králové vyrazí zhruba tisíc prvňáčků k zápisu do základních škol. Konat se budou i on-line

Hradec Králové připravuje zápis prvňáčků ve svých základních školách. Radnice očekává, že o nástup do základního vzdělání bude mít zájem zhruba tisícovka dětí. Rodiče je budou moci přihlásit on-line i osobně v jednotlivých školách.

Trutnovská základka V Domcích bude děti učit z poloviny v angličtině, z poloviny v češtině

Trutnovská Základní škola V Domcích se rozhodla, že pro nový školní rok nabídne dětem prvního ročníku anglicko-české bilingvní formu vzdělání. Zjednodušeně lze zříci, že se děti ve třídě budou vše učit z poloviny v češtině a z poloviny v...

Rekonstrukce pedagogické fakulty v Hradci vyšla zatím na skoro čtyřicet milionů

Rekonstrukce památkově chráněné budovy Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové za 415 milionů korun do konce února vyšla na necelých čtyřicet milionu korun. Začala v září 2023 a má trvat dva roky.

Univerzita Karlova buduje v Hradci Králové lékařský kampus miliardy

Univerzita Karlova v Hradci Králové oficiálně zahájila výstavbu dvou budov pro lékařskou a farmaceutickou fakultu za více než sedm miliard korun. Po dokončení kampusu v roce 2026 půjde o výjimečné centrum vzdělávání a výzkumu v lékařství a...

Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.