Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji přibudou na víkend další kilometry sjezdovek

Zimní sezona v Královéhradeckém kraji se rozbíhá na plné obrátky. Lyžuje se v Krkonoších a nově v Orlických horách. Na víkend přibudou v kraji další kilometry sjezdovek, na kterých leží zhruba půl metru sněhu. Na své již si přijdou také běžkaři.

SkiResort Černá hora - Pec v pátek rozjede druhé své středisko v Peci pod Sněžkou, kde o víkendu nabídne sedm kilometrů sjezdovek. Stejný rozsah bude i na Černé hoře. SkiResort za plného provozu nabízí 44 kilometrů sjezdovek. „Ve SkiResortu se o víkendu bude lyžovat na přibližně 14 kilometrech sjezdovek. Na sjezdovkách leží 30 až 50 centimetrů sněhu. Na vrcholu Černé hory bude na víkend pro běžkaře upraveno zhruba deset kilometrů tratí," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

SkiResort začal sezonu jako první v kraji v pátek 30. listopadu na Černé hoře na části sjezdovky Anděl a od středy 12. prosince se tam lyžuje na celkem třech kilometrech sjezdovek. „Od soboty bude otevřená i tříkilometrová sjezdovka, která vede z vrcholu Černé hory až do Janských Lázní ke kabinkové lanovce. Rozjede se také lanovka Hofmanky Express a přilehlá sjezdovka," uvedla Plchová.

V Peci budou od pátku v provozu vleky Javor a Smrk a tři sjezdovky včetně dětského parku. V sobotu se přidá i lanovka Zahrádky Express, a dalších pět vleků.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn, kde začala lyžařská sezona v sobotu, budou mít lyžaři o víkendu k dispozici asi osm kilometrů sjezdovek. V pracovní dny ve Špindlu lanovky nejely. Od pátku by se mělo začít lyžovat v horní části Medvědína, na Horních Mísečkách a v sobotu ve Svatém Petru, kde přibude k modré sjezdovce Nová Hromovka. Když jsou v provozu všechny sjezdovky, mají lyžaři ve Špindlu k dispozici více než 20 kilometrů sjezdovek.

Také ve skiareálu v Malé Úpě na víkend rozšíří nabídku. Celou sjezdovku Pomezky připraví na pátek a areál U Kostela na sobotu. „Rozjedeme 90 procent střediska," řekl ředitel areálu Martin Buček. Sezonu začali první prosincový víkend, ale jen na 500 metrech sjezdovky Pomezky. Doposud nabízeli lyžování jen o víkendech.

V provozu je také areál v Mladých Bukách u Trutnova, který zahájil sezonu na hlavní sjezdovce v délce 650 metrů v pátek 7. prosince.

V Orlických horách je od úterý v částečném provozu lyžařský areál v Říčkách. Lyžaři mají k dispozici černou sjezdovku o délce 1200 metrů. „Na víkend otevřeme také modrou. Dnes rozhodneme v jakém rozsahu upravíme běžecké trasy," řekl Petr Kánský ze Skicentra Říčky v Orlických horách. Podle něj sjezdovky a přepravní zařízení areálu budou o víkendu v provozu asi ze 70 procent. Další velký areál v oblasti Deštné zahájí provoz ve středu 19. prosince.

V Krkonoších dnes horská služba po vydatném sněžení v minulých dnech zvýšila lavinové nebezpečí z prvního na druhý stupeň pětibodové stupnice. Za poslední den napadlo asi deset centimetrů sněhu, na hřebenech Krkonoš je kolem 80 centimetrů sněhu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, počasí, hory, Královéhradecký kraj, sjezdovka, Černá hora, Krkonoše, Orlické hory, lanová dráha, Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou, Martin Buček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji přibudou na víkend další kilometry sjezdovek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.