Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradečtí fotbalisté navštívili Dětský diagnostický ústav v Plotištích

Už patnáct let trvá spolupráce mezi FC Hradec Králové a Dětským diagnostickým ústavem v Plotištích. Také letos Votroci zavítali na besedu mezi děti, které nemají v životě tolik štěstí jako jejich vrstevníci. Návštěva Milana Černého a Jiřího Mikera v dětském zařízení proběhla ve velmi přátelském duchu.

Votroci přijeli na besedu s dětmi plni očekávání – a nestačili se prý divit. Malí klienti diagnostického ústavu si pro ně připravili hudební vystoupení, jeden z nich dokonce složil a předvedl i fotbalový rap, padla spousta neobvyklých otázek. „Jaká máte domácí zvířata? Hráli jste někdy proti Jičínu? Jak vám to šlo ve škole?“ ptaly se děti. „Čím myslíte, že jsou fotbalisté zajímaví pro dívky?“ přihlásila se směle do diskuze jedna paní učitelka.

Milan Černý a Jiří Miker pobyli mezi dětmi víc než hodinu, rozdali spoustu podpisů na plakáty, kartičky i do sešitů a na oplátku si odnesli vlastnoručně vyrobené dárečky a perníkové podkovy. „Bylo to silné a dojemné. Děti byly hrozně upřímné, vůbec se nebály ani nestyděly,“ divil se Černý.

Malí klienti ústavu fotbalistům slíbili, že jim návštěvu oplatí tím, že se přijdou v doprovodu vychovatelů podívat na některé z utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Tisková zpráva | Foto FC Hradec Králové

Štítky fotbal, Votroci, návštěva, Vánoce, fotbalista, FC Hradec Králové, Milan Černý, 2. česká fotbalová liga, Jičín

Hradečtí fotbalisté navštívili Dětský diagnostický ústav v Plotištích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.