Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Divadelní festival OAP byl zahájen. Vyhrajte dvě vstupenky na představení

, aktualizováno 28. června 2018, 14:00

Představit si poslední červnový týden v centru Hradce Králové bez všudypřítomných divadelních a hudebních produkcí už si dokáže jen málokdo. Letošní 19. ročník festivalu Open Air Program HK začal již dnes – v pátek 22. června – a potrvá 8 dní až do 29. června. Na čtrnácti otevřených scénách nabídne tradiční činoherní i pohybová představení, koncerty, pohádky i mnoho novinek. To vše v rámci festivalu Divadlo evropských regionů, který spolupořádají Klicperovo divadlo a Divadlo Drak

A co přinese první polovina festivalu? Během prvního večera festivalu vystoupí brněnští komici Filip Teller a Pavol Seriš s celovečerním stand-up představením Čecháčci a Čoboláci. Místy komický – místy krutý příběh Smysl kura představí mezinárodní loutkařské duo Waxwing Theatre. Snová kapela Cold Cold Nights roztepe srdce nejednoho osamělého mileniála. Španělský všestranný umělec Omar Meza Frias do svého tanečního vystoupení zapojí jak diváky, tak děti z Tanečního Divadla Honzy Pokusila. Diváci se již od prvního dne mohou těšit také na již legendární Švédované filmy umělecké skupiny UMSKUP i Školní výlet Václava Bartoše. Atmosféru festivalu dokreslí jak pouliční produkce, tak široká nabídka aktivit v Žižkových sadech – od meditace po tzv. Nářaďovnu, která nabídne k zapůjčení míče i líný tenis.

Nabitý festivalový víkend slibuje jak klasickou činohru – černou komedii na motivy známého španělského filmu Divoké historky v podání olomouckého Divadla Tramtárie – tak letošní novinku – živé hraní počítačových her za hudebního doprovodu kapely DVA i Ventolina. Festivalové stálice Geisslers Hofcomoedianten s Malými příběhy velkého knížete, Divadlo Spektákl s Dostojevského Uraženými a Poníženými i snová kapela Kalle se představí v neděli.

V pondělí divákům nabídneme tvorbu budoucích profesionálních umělců. V Městské hudební síni a v Atriu Radnice představí svou tvorbu studenti rozličných oborů z pražské DAMU a brněnské JAMU. Úsměv na tváři pak jistojistě vykouzlí Bratři v tricku se svou Běžkařskou Odyseou nebo klasici – Vosto5 a jejich Stand'artní kabaret, ” láká na program ředitelka festivalu Barbora Holanová.

Neméně zajímavý program nabídne i druhá polovina festivalu. Jedním z posledních představení letošního ročník bude Moc bezmocných z pera Václava Havla v podání herců z Divadla Feste, které bude odehráno 29. června od 21:00 na Gočárově schodišti.

Zpravodajský portál Hradecká Drbna připravil ve spolupráci s pořadateli festivalu pro své čtenáře soutěž o dva lístky právě na toto představení. Stačí jen do čtvrtka 28. června do 14 hodin správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. 

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.  
 

Soutěž skončila. Správná odpověď byla za B. Divadelní festival Open Air Program oslaví v příštím roce dvacetileté výročí. Dvě vstupenky vyhrává Barbora Jirásková. Gratulujeme! 

Autoři

Štítky soutěž, vstupenky, divadlo, Open Air Program, festival, představení, hudební skupina, vstupenka, divadelní festival, Divadlo evropských regionů, Klicperovo divadlo, Divadlo Drak, Hradec Králové, Pavol Seriš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Divadelní festival OAP byl zahájen. Vyhrajte dvě vstupenky na představení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.