Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Nebezpečná honička v centru Hradce skončila nárazem do zdi nemocnice

Honička jako z hollywoodského akčňáku se strhla v centru Hradce Králové. Policisté chtěli zastavit vůz, jeho řidič měl zákaz řízení. Ten ale místo zastavení šlápl na plyn a odstartoval nebezpečnou honičku za plného provozu.

Z Průmyslové ulice vyrazil do centra. Že svou jízdou ohrožuje další řidiče, chodce a prostě všechny, ho očividně vůbec netrápilo. „Řidič zamířil do Střelecké a následně do Sokolské ulice, když dojel až k benzínové čerpací stanici v Třebši, otočil se a pokračoval zpět do centra,“ popisovala riskantní jízdu policejní mluvčí Iva Kormošová.

Řidič v černém Bavoráku šlapal na plyn, co to dalo. Chvílemi jel neskutečných 150 km/h. Během toho navíc kličkoval mezi auty, chvílemi jel v protisměru, po cyklostezce, nebo dokonce po chodníku. „Je opravdu velké štěstí, že nikoho nezranil,“ popsala Kormošová.

Šílená jízda pokračovala v areálu nemocnice, kam řidič znenadání zahnul, prorazil závoru, a nakonec naboural do zdi jedné z nemocničních budov. V autě měl přitom ještě dva další muže. Všichni skončili na policejní služebně, kde se ukázalo, že byli pod vlivem pervitinu.

A to ještě nebylo všechno. „Policisté navíc zjistili, že po voze BMW 530 bylo vyhlášeno celostátní pátrání, jelikož bylo odcizeno,“ dodala mluvčí. Muži, kteří s řidičem seděli při honičce v autě, byli po vysvětlení propuštěni. Zato řidič skončil ve vazbě. Ukázalo se, že během posledních pár měsíců už řídil čtyřikrát, a to i přes zákaz. Jednou dokonce vážně havaroval. Navíc nikdy nevlastnil řidičák. A v rejstříku trestů má už pěkných dvanáct záznamů. Teď mu přibylo i obvinění z obecného ohrožení. Celým případem se nadále zabývají policisté.

Autoři | Foto PČR

Štítky Hradec, honička, nebezpečí, obecné ohrožení, policie, Hradec Králové, BMW, Třebeš

VIDEO: Nebezpečná honička v centru Hradce skončila nárazem do zdi nemocnice  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.