Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Za nevýhodný prodej bytu půjdou dva muži před soud, spolku měli způsobit škodu v řádech statisíců korun

Dva muže ve věku 59 a 40 let obvinili v uplynulých dnech hradečtí kriminalisté. Oba mají na krku trestné činy porušení povinnosti při správě cizího majetku a starší z mužů navíc zpronevěru. Hradeckému spolku měli způsobit škodu v řádech statisíců korun, za což jim nyní hrozí vězení.

Starší z mužů jako osoba odpovědná za činnost jednoho hradeckého spolku podle policie úmyslně porušil smluvně převzatou povinnost spravovat cizí majetek. V roce 2014 měl zprostředkovat prodej bytu, který patřil spolku, za nepřiměřeně nízkou kupní cenu. V té době byla obvyklá cena 1,3 milionu korun, byt ale byl prodán za 520 tisíc korun. 

„Mladší z mužů jako předseda spolku takto nevýhodnou smlouvu podepsal, čímž z hrubé nedbalosti také porušil smluvně převzatou povinnost opatrovat a spravovat cizí majetek. Prodejem bytu byla spolku způsobena škoda za téměř 800 tisíc korun,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová.

Staršímu z mužů hrozí trest odnětí svobody od 2 do 8 let. Mladšímu hrozí jen 6 měsíců, protože se trestného činu dopustil z hrubé nedbalosti.

Kupující manželé za byt zaplatili staršímu muži v hotovosti, v účetnictví ale nebyla taková finanční částka vůbec evidována. Peníze si ponechal pro vlastní potřebu, čímž spolku způsobil další škodu za více jak půl milionu korun.

Tento muž není policii neznámý. Za dotační podvody a neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby už na tohoto muže podal státní zástupce na konci srpna obžalobu.

PSALI JSME: Muž podváděl při žádání o dotaci. Přišel si na více než milion korun 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, podvod, byt, prodej, vyšetřování, soud, policie

Za nevýhodný prodej bytu půjdou dva muži před soud, spolku měli způsobit škodu v řádech statisíců korun  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.