Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Falešný vnuk chtěl po telefonu půjčit 400 tisíc. Důchodkyně mu neuvěřila

Seniorce z Hradce Králové minulý týden zazvonil telefon, volající se představil jako její vnuk a chtěl půjčit 400 tisíc. Na druhé straně byl ale podvodník. Šestaosmdesátiletá žena naštěstí zachovala chladnou hlavu a kontaktovala pravého vnuka.

„Minulý týden jedné šestaosmdesátileté paní z Hradce Králové zavolal na pevnou linku neznámý muž, který se vydával za jejího vnuka a požadoval po ní půjčit 400 tisíc korun, s tím, že je do zítra vrátí,“ popsala telefonát mluvčí policie Iva Kormošová.

Žena mu řekla, že tolik peněz nemá. Podvodník jí přesto jí pověděl, že se za dvě hodiny pro peníze zastaví. Ačkoliv muž ve sluchátku řekl, že ho bolí v krku, proto má změněný hlas, žena byla na pochybách. Bylo jí navíc divné, aby její vnuk chtěl po ní takovou sumu. Měla za to, že by ho to ani nenapadlo.

„Obratem svému vnukovi zavolala. Ten jí potvrdil, že nevolal a žádné peníze po ní nechce. Na jeho radu se obrátila na linku 158. Přivolaní policisté se okamžitě začali případem zabývat. Pokud se jim podaří pachatele vypátrat, u soudu mu bude hrozit až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Kormošová.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, podvod, telefon, seniorka, Hradec Králové, peníze

Falešný vnuk chtěl po telefonu půjčit 400 tisíc. Důchodkyně mu neuvěřila  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.