Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Komplikace? Parkoviště u nemocnice v Hradci potřebuje silnější konstrukci

Provizorní parkoviště s 205 místy u Fakultní nemocnice v Hradci Králové, které stavbaři budují od září, bude potřebovat silnější konstrukci. O schválení víceprací bude v následujících dnech jednat vedení města. Termín dokončení parkoviště příští rok v únoru by neměl být ohrožen. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Kateřina Šmídová. Parkoviště by mělo pomoci řešit velký nedostatek parkovacích míst v areálu nemocnice a v jejím okolí.

Parkoviště má na louce u hlavního vjezdu do nemocnice postavit hradecká firma Matex HK, která v soutěži nabídla 10,95 milionu korun včetně DPH. "Aby se dosáhlo požadované únosnosti parkoviště, bude nutné navýšení konstrukčních vrstev," uvedla mluvčí Kateřina Šmídová. Stavbaři zatím udělali skrývku louky a začali navážet a válcovat štěrk. Na staveništi mají pro pokračování stavby připravené další hromady štěrku a jiného materiálu.

V areálu nemocnice nyní parkuje 800 až 1000 aut a v lokalitě podle odhadu radnice chybějí stovky parkovacích míst. Do budoucna město plánuje u nemocnice parkovací dům. Jeho výstavba však záleží na tom, jak rychle stát, město a kraj vybudují křižovatku Mileta na silničním okruhu v sousedství nemocnice.

Kvůli nedostatku parkovacích míst lidé u nemocnice parkují i na místech, kde se parkovat nemá, například mezi stromy, na trávě a v blátě na levém břehu Labe. Podle radnice by se právě živelné parkování na kořenech stromů na břehu Labe mělo po vybudování provizorního parkoviště redukovat.

Autoři | Foto redakce

Štítky ČR, stavby, automobilová, parkování, Hradec Králové, nemocnice, radnice, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Labe, MILETA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komplikace? Parkoviště u nemocnice v Hradci potřebuje silnější konstrukci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.