Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič měl v krvi čtyři promile. Usnul za volantem uprostřed silnice

Včera v půl jedenácté dopoledne přijali policisté na tísňové lince oznámení o možné zdravotní komplikaci padesátiletého řidiče, který zůstal s vozidlem Škoda Fabia stát uprostřed silnice nedaleko obce Osenice a nereaguje na žádné podněty. To, co následovalo, policisty překvapilo.

Pro oznamovatele muselo být jistě velkým překvapením, když se mu po několika minutách podařilo muže probudit a ten následně z místa neprodleně odjel směrem na Rokytňany. Na místo vyslaná policejní hlídka vozidlo zahlédla v obci Dolní Rokytňany při odbočování do slepé ulice.

Následně provedené orientační dechové zkoušky na alkohol u muže prokázaly pozitivní hodnoty 3,84 a 4,00 promile alkoholu v dechu. Policistům tak nezbývalo nic jiného, než muži zakázat další jízdu, na místě mu zadržet řidičský průkaz a v neposlední řadě ho předat rodinnému příslušníkovi.

Provinilec se tak měl svým jednáním dopustit přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Autoři

Štítky Policie ČR, Alkohol, řidič, opilec, promile, Škoda Fabia, Osenice, silnice, Rokytňany, Dolní Rokytňany

Řidič měl v krvi čtyři promile. Usnul za volantem uprostřed silnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.