Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vlak smetl na přejezdu auto, zasahoval i záchranářský vrtulník

, aktualizováno 18. prosince 2018, 13:39

Krátce před dnešní půl jedenáctou dopolední vyjížděli záchranáři, hasiči i policisté k těžké dopravní nehodě do Červeného Kostelce - Stolína. Na železničním přejezdu došlo ke střetu osobního auta a vlaku. Zraněný pětapadesátiletý řidič musel být letecky přepraven do nemocnice. V Královéhradeckém kraji se dnes jedná již o druhou nehodu tohoto typu, první se obešla bez zranění.

„Ve voze zůstala zaklíněna zraněná osoba, jednotky ji vyprostily pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Pacient byl následně předán do péče leteckých záchranářů,“ řekla k zásahu mluvčí hasičů Martina Götzová.

„ Z prvotního šetření na místě vyplynulo, že tento řidič s největší pravděpodobností nerespektoval výstražný zvon ani signalizaci červeným výstražným světlem a vjel na přejezd. Ovšem právě v době, kdy přijížděl osobní vlak,“ doplnila Eva Prachařová, tisková mluvčí policie.

Po nehodě došlo také k úniku pohonných hmot z vlaku, do kolejiště vyteklo asi 1200 litrů nafty. Zbytek nafty, asi 100 litrů, hasiči z nádrže přečerpali. Znečištěním se budou zabývat orgány ochrany přírody.

„Ve vlaku cestovalo v tu dobu 26 osob, nikdo z nich nebyl zraněn. Přepravce zajistil pro cestující náhradní dopravu,“ dodala Götzová. Okolnosti nehody vyšetřuje Policie ČR.

V Královéhradeckém kraji se dnes jedná již o druhou nehodu tohoto typu, první se obešla bez zranění. 

PSALI JSME: Na železničním přejezdu v Náchodě - Bělovsi se střetl osobák s vlakem. Všichni vyvázli bez zranění 

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Policie ČR, HZS, nehoda, zranění, LZS, havárie, úraz, Královéhradecký kraj, Červený Kostelec, Policie České republiky

Vlak smetl na přejezdu auto, zasahoval i záchranářský vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.