Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Tygři a lev, kteří utekli v Bioparku Štít na Hradecku, jsou zpět ve své kleci

, aktualizováno 16. července 2018, 17:27

Dnes krátce před 10. hodinou utekli v Bio parku Štít na Hradecku z klece dva tygři a jeden lev. Na místě zasahovalo několik policejních hlídek, zásahová jednotka a vrtulník. Policie ČR ve 12:37 informovala, že zvířata byla uspána.

Biopark ŠTÍT je soukromé chovné zařízení pro chov exotických i domácích zvířat ohrožených vyhynutím. Biopark začal vznikat v druhé polovině roku 2014. Nachází se ve vesnici ŠTÍT/KLAMOŠ, která leží ve vzdálenosti 6 km od Chlumce nad Cidlinou. Zdroj: bioparkstit.cz

Uspaná zvířata pak nějaký čas ležela se svázanými běhy na plachtě. Následně byla přemístěna zpět do klecí. Při zásahu se podle mluvčí hradecké policie Ivy Kormošové zdařil plán uspat všechna tři zvířata najednou. „Veterinářům jsme dělali policejní doprovod, aby se do bioparku dostali co nejrychleji,“ řekla.

„Zvířata byla klidná. Po dohodě jsme je střelili, usnuli v normální době. Všechno probíhalo v pohodě,“ řekl veterinář Lukáš Pavlačík ze ZOO Dvůr Králové. Šelmy podle něj dostaly zásah z asi 15 metrů. „Střílí se tam, kde je největší svalovina,“ dodal.

Z klece se podle majitele bioparku Antonína Hnízdila dostali desetiletý lev a dva třináctiletí sibiřští tygři. Šelmy jsou vyřazenými zvířaty z jednoho cirkusu od Berlína. Do bioparku, který sídlí v bývalém vepříně, se šelmy dostaly před třemi měsíci.

Dnes je biopark podle jeho webu pro veřejnost uzavřen, návštěvní dobu má v létě od úterý do neděle.

Loni v květnu v bioparku lev zranil devětačtyřicetiletého muže z Prahy. Muž si chtěl lva vyfotit a do klece mřížemi prostrčil ke zvířeti ruce s fotoaparátem. Tříletý samec lva pustinného pak na muže zaútočil. 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky tygři, lev, Biopark Štít, útěk, klec, Královéhradecký kraj, Policie České republiky, ZOO Dvůr Králové, Klamoš, Chlumec nad Cidlinou, Berlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Tygři a lev, kteří utekli v Bioparku Štít na Hradecku, jsou zpět ve své kleci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.