Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: U Slavoňova na Náchodsku spadl vrtulník. Dva lidé zemřeli

, aktualizováno 22. března 2019, 14:41

Při pádu malého vrtulníku u Slavoňova na Náchodsku dnes dopoledne zemřeli dva lidé. Po dopadu začal stroj, který provozovala společnost DSA, hořet. Helikoptéra podle starosty Slavoňova Michala Suchánka havarovala uprostřed pole přibližně 200 metrů od posledního obytného domu v obci.

„Na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Dodala, že stroj spadl v místní části Slavoňova Blažkov, hasiči dostali pád nahlášený v 09:15. „Při příjezdu hasičů stroj hořel plameny. Místní lidé se jej snažili uhasit hasicími přístroji, což nestačilo. Hasiči oheň zlikvidovali vysokotlakým proudem vody," řekla mluvčí.

„Na místě byla nalezena dvě mrtvá těla," potvrdil mluvčí zdravotníků Ivo Novák.

Vrtulník provozovala společnost DSA

Jednalo se o vrtulník Enstrom 480, který byl provozován společností DSA a prováděl výcvikový let na trati Hradec Králové – Nové Město nad Metují a lety v prostoru. „Vedení a zaměstnanci společnosti DSA chtějí vyjádřit nejhlubší soustrast rodině a přátelům letové posádky. V této chvíli nemáme žádné další informace o okolnostech letecké katastrofy a úzce spolupracujeme s příslušnými orgány za účelem zjištění příčin nehody,“ uvedla firma v tiskovém prohlášení.

Podle starosty Suchánka stroj kroužil ve větší výšce. Pak to vzal kolmo dolů. Došlo k tomu asi před 15 minutami,"  řekl ČTK v 9:40 Suchánek.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky nehoda, letectví, vrtulník, Náchodsko, mrtví, Slavoňov, okres Náchod, Michal Suchánek, Ivo Novák, Blažkov, Hradec Králové, Nové Město nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: U Slavoňova na Náchodsku spadl vrtulník. Dva lidé zemřeli  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.