Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Včerejší bouřka napáchala řadu škod, nejvíce práce měli hasiči na Hradecku

, aktualizováno 24. dubna 2018, 10:15

Bouřka, která se v pondělí odpoledne prohnala Královéhradeckým krajem připravila hasičům dvacet pět výjezdů, z toho v sedmnácti případech zasahovali hasiči v Hradci Králové a okolí.

Kromě řady popadaných stromů například v Malšovicích, Kosicích a ve Stěžerech, řešili hasiči také uvolněné plechy na kasárnách v Komenského ulici a na jednom z domů na Masarykově náměstí.

„V Písečné ulici pak jednotka z centrální stanice zasahovala na střeše domu, kde silný vítr poškodil kromě samotné střechy i odtahy od plynových spotřebičů u podkrovních bytů. V domě tak musel být odpojen plyn, a to kvůli nebezpečí vzniku koncentrací nebezpečných látek. Hasiči pak střechu provizorně opravili,“ sdělila mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Götzová.

Na křižovatce ulic Hradecká a Sokolská vyvrátil silný vítr semafory, které spadly na silnici a chodník. Dopravu tak museli řídit policisté. 

„Několik zásahů zaznamenali i hasiči na Rychnovsku. V Kostelci nad Orlicí pomáhali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a místní dobrovolná jednotka u větrem poškozené střechy, kterou zajistili a provizorně opravili. Jednotky odstranily také několik stromů, především v okolí Kostelce nad Orlicí,“ doplnila mluvčí hasičů.

Děti přišly o skleník

Vítr řádil také v Dětském diagnostickém ústavu v Hradci Králové, kde zničil nový skleník a poškodil mantinely u hřiště, zahradu a minifarmu. „Odpoledne jsme s dětmi dostavěli skleník, který měl sloužit pro pěstování zeleniny. Pokud by měl někdo na své zahradě nevyužitý skleník, nebo palety na mantinely, byli bychom neskonale vděčni za tento dar,“ uvedla vedoucí vychovatelka Iva Zikešová. Případní zájemci se mohou ozvat na e-mail zikesova@ddu-hk.cz.


 

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje, Iva Zikešová

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, dům, střecha, skleník, Kostelec nad Orlicí, Malšovice, Kosice, Stěžery, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Včerejší bouřka napáchala řadu škod, nejvíce práce měli hasiči na Hradecku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.