Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Den boje za svobodu a demokracii si lidé připomněli i v Hradci

Knihovna ve Wonkově ulici, Masarykovo náměstí a Klicperovo divadlo. To jsou některá z míst v Hradci, kde si lidé odpoledne připomněli události 17. listopadu v letech 1939 a 1989.

„Václava Havla si musíme připomínat, protože to byl moudrý a vzácný člověk,” říká jedna z účastnic akce Srdce pro Václava Havla, která proběhla od 17 hodin na Masarykově náměstí. Lidé zde ze svíček vytvořili světelné srdce, zazpívali státní hymnu a připomněli si tak prvního prezidenta České republiky a jednu z nejvýraznějších osob Sametové revoluce. 

První setkání občanů proběhlo ale ve Wonkově ulici, a to už od 16 hodin. Předstoupilo několik řečníků a vyjádřili se k současné politické situaci.  

V 18 hodin se rozezněl zvon Augustin na Bílé věži a symbolicky tak sezval hradecké občany před Klicperovo divadlo, u kterého se o hodinu později rozběhla happeningová akce k 17. listopadu.

Členové souboru Klicperova divadla zahráli píseň Karla Kryla Anděl, poté promluvil kněz Tomáš Petráček a vyzval lidi k aktivní účasti na věcích veřejných a upozornil, že naše země opět po 29 letech nevzkvétá. Následně se akce přesunula do útrob divadla. 

Autoři

Štítky 17. listopad, svoboda, demokracie, výročí, Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, Klicperovo divadlo, Václav Havel, Sametová revoluce, Česko, Karel Kryl, Tomáš Petráček, Bílá věž (Hradec Králové)

Den boje za svobodu a demokracii si lidé připomněli i v Hradci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.