Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Zkušený devatenáctiletý zlodějíček si obstaral mobily s nožem v ruce, za loupež může jít sedět až na 10 let

Mladík z Náchodska, kterému nebylo ještě ani dvacet let, si v neděli na vlakové zastávce obstaral mobilní telefony s nožem ruce. Mladý muž, který je vyšetřován v dalších 21 kauzách majetkového a násilného charakteru, oloupil dva muže čekající na vlak.

Na náchodskou vlakovou zastávku přišli o půl jedenácté v noci dva mladí muži, kteří se chystali odjet ze zastávky nočním vlakem.

 „Po příchodu na zastávku jim však zastoupil cestu známý jednoho z nich, oháněl se loveckým nožem s více, než 20 cm dlouhou čepelí a pod pohrůžkou, že proti nim tento nůž použije, je zahnal dovnitř zastávky. Tam si vynutil odevzdání jejich mobilních telefonů a vydání finanční hotovosti,“ vysvětlila mluvčí policie Eva Prachařová.

Policisté zanedlouho celkem snadno identifikovali mladíka z Policka, který jim rozhodně není neznámý. Mladý výtečník je vyšetřován v dalších 21 kauzách majetkového a násilného charakteru na Královéhradecku.

Mladíka proto v pondělí zadrželi náchodští kriminalisté a vzhledem k závažnosti jeho jednání, kdy měl vyhrožovat a loupit se zbraní, za kterou lze lovecký nůž považovat, vyšetřovatel muže obvinil ze zločinu loupeže a dal podnět na jeho vzetí do vazby. 

„Na další průběh vyšetřování jak tohoto, tak i dalších neukončených případů krádeží, porušování domovní svobody, výtržnictví, nedovoleného nakládání s omamnými látkami a jedy, by tak měl muž již čekat za mřížemi vazební věznice. Za zločin loupeže mu aktuálně hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, loupež, násilí, útok, nůž, okres Náchod, Policko, Královéhradecký kraj

Zkušený devatenáctiletý zlodějíček si obstaral mobily s nožem v ruce, za loupež může jít sedět až na 10 let  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.