Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do dodatečných voleb v Kbelnici na Jičínsku chce 13 kandidátů

V dodatečných volbách v Kbelnici na Jičínsku v lednu 2019 se chce o přízeň voličů ucházet jedno sdružení nezávislých kandidátů a šest samostatně kandidujících nezávislých kandidátů. Celkem by si voliči měli vybírat ze 13 kandidátů. Termín pro podání kandidátek na jičínském městském úřadě vypršel dnes v 16:00. Následovat bude registrace kandidátek, řekl mluvčí jičínské radnice Jan Jireš. Řádné volby se v Kbelnici v říjnu nekonaly, protože se do nich nikdo nepřihlásil.

V dodatečných volbách v Kbelnici budou voliči 26. ledna volit sedm zastupitelů. Kbelnice se dvěma stovkami obyvatel je jedinou obcí v Královéhradeckém kraji, kde se řádné volby v říjnu nekonaly. Od 6. října Kbelnici řídí správkyně jmenovaná ministrem vnitra.

Kbelnici od roku 2011 do letošního října vedla starostka Dagmar Michalčíková, která v zastupitelstvu zasedala čtyři volební období. O místo ve vedení obce se už ucházet nechtěla. „Jsem už unavená a znechucená. Nároky na starosty vzrůstají, přibývá administrativy," uvedla v regionálním tisku.

Při posledních volbách v roce 2014 v Kbelnici kandidovalo jedno sdružení a osm nezávislých kandidátů, celkem voliči vybírali z 11 kandidátů. Volební účast tehdy byla 66 procent.

Letos by obec měla hospodařit s příjmy 2,94 milionu korun a výdaji 4,23 milionu korun. Schodek obec pokryje penězi ušetřenými v minulých letech. Hlavní současnou investicí obce je stavba kanalizace, z rozpočtu je na ni letos určeno 2,6 milionu korun.

Autoři

Štítky volby, obce, Jičínsko, okres Jičín, Kbelnice, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do dodatečných voleb v Kbelnici na Jičínsku chce 13 kandidátů  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.