Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Česká televize zve k debatě na téma 30 let svobody slova. Debatu povede Václav Moravec na Univerzitě v Hradci

Česká televize pokračuje v úzké spolupráci s vysokými školami a na podzim připravila novou sérii veřejných debat ke třiceti letům svobody slova. Naváže tak na loňský cyklus o fake news, jenž navštívilo více než dva tisíce studentů. Diskuze probíhají v celkem sedmi městech, v Hradci Králové se uskuteční v úterý 19. listopadu.

Další z přednáškového cyklu ČT nazvaného 1989-2019: 30 let svobody médií proběhne v úterý 19. listopadu od 14:00 na královéhradecké univerzitě v aule Objektu společné výuky. Řečníci budou debatovat na téma proměny zpravodajství, médií veřejné služby, chápání svobody slova, chování na internetu nebo fenoménu sociálních sítí. A to s akcentem na třicáté výročí pádu totalitního režimu, na důležitost principu svobody slova, ale také na nezávislost veřejnoprávních médií.

Za Českou televizi se debaty zúčastní moderátor ČT24 Václav Moravec společně s vedoucí dramaturgyní zpravodajství ČT Hanou Andělovou. Dalšími řečníky budou Radomír Tichý z Katedry archeologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové a manažer Občanského fóra Jiří Sova. Moderace se ujme prorektorka UHK Pavlína Springerová.

Nová série diskuzí, jež se pojí s výročím listopadu 1989, navazuje na dřívější spolupráci České televize s vysokými školami, na kterých se pořádají veřejné debaty. Předchozí cyklus na téma fake news navštívilo přes dva tisíce studentů.

Ohodnoť článek

Foto Česká televize | Zdroj Česká televize

Štítky Česká televize, Hradec Králové, Václav Moravec, Radomír Tichý, Sametová revoluce, Pavlína Springerová, Občanské fórum, ČT24

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká televize zve k debatě na téma 30 let svobody slova. Debatu povede Václav Moravec na Univerzitě v Hradci  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.