Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Policie hledala ztracené houbaře v lese. Za posledních deset dní se jich ztratilo už šest

V minulých deseti dnech policisté v Královéhradeckém kraji pátrali po šesti ztracených houbařích. Všechny se podařilo najít, šlo o seniory. Dnes řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková. Letošní houbařská sezona začala v regionu před několika dny. Růst hub podpořily silné deště, kdy v kraji na řadě míst napršelo přes 30 litrů vody na metr čtverečný.

U Trutnova policisté pátrali po osmdesátileté ženě, která telefonem své kamarádce řekla, že leží někde v lese a nemůže vstát. Ženu která byla v lese téměř celý den, náhodou na obtížně přístupném místě našli jiní houbaři. Záchranáři ji převezli do trutnovské nemocnice. U Radvanic na Trutnovsku policisté a členové horské služby pátrali po devětasedmdesátileté ženě. Našli ji za pomoci vrtulníku.

Další devětasedmdesátiletá houbařka se v lese ztratila a přes den došla ze Dvora Králové nad Labem až do Hostinného, kde ji policisté večer vypátrali. Policie pátrala i po ztraceném houbaři na Náchodsku. "Zatím poslední případ se stal ve středu po poledni na Jičínsku. Ztratili se tam v lese dva senioři, kteří si spolu vyšli na houby," uvedla mluvčí.

Houbařům policie radí, aby nepřeceňovali síly a chodili pouze do známých lokalit. U sebe by měl mít každý houbař nabitý mobilní telefon a před cestou by měl dát blízkým vědět, kam jde a kdy se hodlá vrátit. "Když už člověk zabloudí, měl by se vrátit na poslední povědomé místo, které je schopen popsat, měl by se držet značených turistických cest a snažit se držet jeden směr trasy. Po zavolání o pomoc by měl zůstat na místě a počkat na pomoc," uvedla mluvčí.

 

Autoři

Štítky ČR, policie, hobby, houby, pátrání, Královéhradecký, FOTO, houbaření, les, Trutnov, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Radvanice, Dvůr Králové nad Labem, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledala ztracené houbaře v lese. Za posledních deset dní se jich ztratilo už šest  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.