Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: A jsou fuč. Schody do nebe už jsou minulostí

Budova, které byla několik desítek let trnem v oku, zmizela. Vybydlený panelák, který dostal podle netypického tvaru přezdívku Schody do nebe, je fuč. Demoliční práce tak skončily. A za pár měsíců začne nová výstavba hotelového komplexu.

Demolice paneláku, který měl původně sloužit jako ubytovna pro dělníky, odstartovala na začátku srpna. Dělníci oblast uzavřeli, ale pro obyvatele to způsobilo jen jednu menší komplikaci.

Vchod do plaveckého bazénu byl z bezpečnostních důvodů uzavřen a plavci tak museli chodit přes aqucentrum. Od včerejška je ale již přístup do plavečáku přístupný.

Stavba za více než 200 miliónů

Na zbořenisti vyroste hotel, který bude navazovat na kongresové centrum Aldis. Hotel bude mít 6 nadzemních a jedno podzemní podlaží, které bude vybaveno technickou infrastrukturou pro chod čtyřhvězdičkového hotelu a zázemím pro jeho zaměstnance.

Náklady projektu včetně koupě nemovitosti by měly činit asi 220 milionů korun. Zchátralá panelová budova v 80. letech původně sloužila jako zázemí pro staveniště kongresového centra Aldis. Firma Stako objekt v roce 2017 koupila od společnosti Aldis, které patří stejnojmenné kongresové centrum. Stavbaři budovu kompletně přestaví. Z objektu zůstane jen část nosného skeletu.

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky Schody do nebe, hotel, Hradec Králové, Aldis, kongresové centrum

FOTO: A jsou fuč. Schody do nebe už jsou minulostí  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.