Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Při nehodě na jezdeckých závodech v Pardubicích zemřela jezdkyně

Na následky úrazu při jezdeckých závodech v neděli v Pardubicích zemřela jezdkyně. Neštěstí se podle prohlášení pardubického Dostihového spolku stalo při závodech ve všestrannosti. "Jezdkyně překonala překážku bez kontaktu s ní, bohužel následně došlo k pádu koně, který ji zavalil," uvedl spolek v tiskové zprávě. Závody, které začaly v pátek, pořadatelé předčasně ukončili.

Nehoda se stala před závodem, když jezdkyně koně na závod připravovala. "Žena byla po okamžitém zásahu přítomného lékaře s vážnými zraněními a v bezvědomí převezena do nemocnice," uvedl Dostihový spolek.

Spolek uvedl, že šlo o nehodu a ze strany pořadatele ani dalších zúčastněných lidí a subjektů k pochybení nedošlo. Policie ČTK sdělila, že případ zaevidovala a nevyšetřuje ho.

Závod byl prvním z třídílného seriálu závodů ve všestrannosti na závodišti, které je známé především dostihem Velká pardubická. Seriál je na závodišti letošní novinkou. Soutěž se skládá ze třech disciplín, a to drezury, parkuru a krosu.

Autoři | Foto ilustrační foto

Štítky ČR, neštěstí, jezdectví, úmrtí, Pardubice, Velká pardubická

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodě na jezdeckých závodech v Pardubicích zemřela jezdkyně  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.