Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lyžař v Krkonoších padal dlouhých sto metrů, povolán byl vrtulník i čtyřkolka

Rodinný výlet na běžkách po vrcholcích Krkonoš se změnil v tragédii, když třiapadesátiletý běžkař uklouzl na zledovatělé cestě nedaleko kopce Malý Šišák. K vážně zraněnému muži okamžitě zamířili záchranáři .

K incidentu došlo krátce před polednem. Podle informací od ostatních lidí muž uklouzl na běžkách v místě, kde ostatní lyže sundali a nebezpečné místo opatrně přecházeli. Ledovatku tento muž asi podcenil. Jakmile muži podjely lyže, čekal ho dlouhý pád. „Muž sjel přibližně sto metrů z velmi prudkého srázu. Na místo jsme okamžitě vyslali šest záchranářů v terénním autě i na čtyřkolce,“ uvedl náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa.

Povolán byl i vrtulník z Liberce. Ten dorazil na místo jako první. Během jeho příletu se ke zraněnému otci podařilo sestoupit alespoň jeho synům. „Z vrtulníku byl vysazen lékař a letecký záchranář Horské služby. Spolu s dalšími členy Horské služby byl muž vyšetřen,“ popisoval Jirska. S největší pravděpodobností utrpěl poranění ramene a zlomeninu nohy.

Lyžař byl z místa transportován v podvěsném vaku. „Tímto způsobem byla zraněná osoba přemístěna do místa, kde ji mohli záchranáři naložit na palubu,“ dodal náčelník. Záchranáři nenechali na holičkách ani syny, kteří se vydali na pomoc. Využili lanovou techniku a vytáhli je zpět na cestu. 

Autoři | Foto Horská služba Krkonoše

Štítky Krkonoše, lyžař, pád, sráz, Malý Šišák, běh na lyžích, horská služba, čtyřkolka, Liberec

Lyžař v Krkonoších padal dlouhých sto metrů, povolán byl vrtulník i čtyřkolka  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.