Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lyžařské areály v Královéhradeckém kraji mají po přívalech sněhu skvělé podmínky

Lyžařská střediska v Královéhradeckém kraji hlásí ideální sněhové podmínky. Po vydatném sněžení v minulých dnech na sjezdovkách ve velkých skiareálech leží v průměru okolo jednoho metru sněhu. V Krkonoších a Orlických horách tak lyžaři mohou využít desítky kilometrů upravených sjezdovek a běžeckých tras. V provozu jsou i menší areály.

Největší krkonošské zimní středisko Špindlerův Mlýn nabízí více než 25 kilometrů otevřených sjezdovek. „Podmínky pro lyžování jsou skvělé. Lyžaři se mohou těšit na to nejlepší, co zima může nabídnout. Od pátku má být navíc polojasno až jasno, takže bychom se mohli dočkat i slunce," řekl vedoucí skiareálu René Hroneš.

Špindlerovský skiareál je otevřen ze sta procent. „Za poslední dny napadlo přes metr sněhu a výška sněhu na sjezdovkách je leckde i okolo metru a půl," řekl Hroneš.

Výborné sněhové podmínky hlásí také krkonošský SkiResort Černá hora - Pec, kde mají lyžaři k dispozici 43 kilometrů otevřených sjezdovek v pěti areálech. „Počasí se nám umoudřilo, takže rovněž pro běžkaře jsou upraveny skoro veškeré běžecké tratě v délce 60 kilometrů na Černé, Světlé hoře a nad Pecí pod Sněžkou," uvedl ředitel SkiResortu Černá hora - Pec Petr Hynek. Na Javoru v Peci a na Protěži v Janských Lázních funguje večerní lyžování. V Krkonoších se lyžuje také v areálu SKIMU v Horní Malé Úpě, v Herlíkovicích nebo v Mladých Bukách.

Běžkaři a skialpinisté, kteří se vydají na hřebeny Krkonoš, musí ale počítat s omezením na přístupových trasách, které vedou lavinovými katastry, kam horská služba nedoporučuje vstup. V Krkonoších od úterý platí čtvrtý stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné stupnice. Čtvrtý stupeň znamená vysoké nebezpečí lavin. Lavinovými lokalitami jsou Kotelní jámy, údolí Bílého Labe od Boudy u Bílého Labe, Kozí hřbety a Labský, Obří, Dlouhý a Modrý důl. Na hřebenech Krkonoš jsou téměř dva metry sněhu.

Na své si přijdou také lyžaři v Orlických horách, kde jsou v provozu velké skiareály v Deštném, Říčkách a některé menší. „Máme otevřené všechny sjezdovky, podmínky jsou ideální, v uplynulých dnech napadlo mnoho sněhu," řekl vedoucí střediska v Deštném Petr Prouza. Upozornil na to, že kvůli přívalům sněhu v lesích, kudy vedou některé běžkařské trasy, mohou hrozit pády stromů a větví.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Královéhradecký kraj, sjezdovka, Krkonoše, lyžař, Orlické hory, Černá hora, Špindlerův Mlýn, Petr Prouza, Pec pod Sněžkou, Bílé Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály v Královéhradeckém kraji mají po přívalech sněhu skvělé podmínky  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.