Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Už je to asi šestá krize, musíme se z toho vyhrabat, řekl Koukal po další porážce

Hokejisté Hradce Králové prohráli čtvrté utkání v řadě a útočník Petr Koukal si dobře uvědomuje, že situace Mountfieldu není dobrá. Sedmatřicetiletý mistr světa z roku 2010 ale věří, že se Východočeši z krize brzy dostanou.

"V hlavách už to je, že bychom měli zabrat a vyhrát. Doufal jsem, že repre pauza a poté vybojovaná výhra nad Mannheimem nás trošku zklidní, ale nestalo se," řekl Koukal po domácí prohře Hradce s Třincem 1:4. "Nikdo jiný, než my sami, nám nepomůže. Už je to asi šestá krize, přišel Růža (trenér Vladimír Růžička), plácáme se v tom. Musíme se z toho nějak vyhrabat a každý začít u sebe," uvedl centr prvního útoku.

Východočeši v pátek prohráli vyrovnané utkání na Spartě, dnes byli Oceláři lepší. "V první třetině to byl celkem vyrovnaný hokej a my prohráváme 2:0. Ještě si druhý gól necháme dát 14 sekund před koncem. To nás sráží," litoval Koukal.

Zkušený útočník sice následně dokázal snížit na 1:2, ale hosté po chybě domácích v rozehrávce rychle získali dvoubrankový náskok zpět. "Trefíme hráče, oni jedou sami a dají gól. Přitom v třetině měli snad jen tři střely od modré," kroutil hlavou Koukal.

"Oni se soustředili na obranu, na střední pásmo a my je dostaneme sami do vedení. Pak už tam byla křeč. Soupeř bránil, vyhazoval puky, stejně jako Sparta. Takhle se hraje a my si s tím momentálně bohužel nedokážeme poradit," řekl.

Nepohoda domácích byla vidět i v přesilových hrách, ve kterých se nedokázali prosadit. "První jsme sehráli celkem dobře, ale Třinec to odcouval a my si s tím nejsme schopni poradit. Málo se nabízíme a pak už je to jedno s druhým. Místo, abychom podrželi puk, tak to jen házíme po prknech," uvedl Koukal.

Třinec naopak v přesilovce skóroval hned dvakrát. "To byla ukázka, jak to vypadá, když funguje hlava. Oni dali dva góly a rozhodli zápas. Když jsme to my konečně sehráli trošku dobře, tak to narveme do břevna," poukázal na situaci ze 48. minuty, kdy Oskars Cibulskis trefil tyč. "Mohlo to být 3:2. Když se ale nedaří, tak se puk neodrazí," dodal Koukal.

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 19. kolo, Hradec Králové, Třinec, Koukal, Petr Koukal, krize, Mountfield Hradec Králové, HC Oceláři Třinec, HC Sparta Praha, Vladimír Růžička, Mannheim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už je to asi šestá krize, musíme se z toho vyhrabat, řekl Koukal po další porážce  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.