Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Domácí souboj s tabulkovým soupeřem Mountfieldu nevyšel

Tipsport extraliga zavítala se svým 10. kolem také pod Bílou věž, kde se však tentokrát hradeckým hokejistům nevedlo. Před utkáním na tom sice byli Východočeši v tabulce o trochu lépe, než jejich nedělní soupeř z Karlových Varů. Tento rozdíl je však už smazaný. Hosté totiž trpělivým výkonem dokráčeli ke třem bodům.

První třetina se domácím příliš nevydařila. Navíc povedený nebyl ani samotný vstup do utkání, protože už ve druhé minutě poslal Karlovarské do vedení Ondřej Beránek. Hradec pak sice občasnými akcemi zahrozil, střelecky produktivnější byl ale jednoznačně hostující celek, který se místy vehementně snažil svůj náskok navýšit. 

Ve druhém pokračování se sice skóre neměnilo, paradoxně to ale byla perioda, kde se diváci poměrně bavili. Oba týmy totiž hrály hodně ofenzivní hokej a hra nahoru dolu držela v permanenci především oba brankáře. Inkasoval ale nakonec, až na začátku třetí třetiny, opět Marek Mazanec, jehož překonal tentokrát dorážející Tomáš Rachůnek.

Mountfield pak ještě zatopil pod ofenzivním kotlem. Netrvalo tak dlouho a deset minut před třetí sirénou vystřelil přesně umístěný projektil z mezikruží Lukáš Cingel - 1:2. V tu chvíli se bouřící ČPP Aréna mohla radovat za dvě minuty podruhé a tentokrát už z vyrovnání! Proti střele Mateje Pauloviče ale stála konstrukce karlovarské branky. 

Hosté se pak začali soustředit už zcela na defenzivu, a to situaci Hradeckých ještě více komplikovalo. Při hře bez brankáře navíc potvrdil vítězství Varů svoji druhou brankou v zápase Tomáš Rachůnek. Západočeši se tak po vítězství 3:1 bodově dotáhli právě na Východočechy.

Mountfield HK vs. HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:1, 0:0, 1:2) 

Branky a nahrávky: 50. Cingel (R. Pavlík) – 2. O. Beránek (Raška I.), 42. T. Rachůnek (Šenkeřík, Flek), 59. T. Rachůnek  

Autoři | Foto mountfieldhk.cz

Štítky Mountfield HK, Karlovy Vary, Tipsport extraliga, Mountfield Hradec Králové, FC Hradec Králové, HC Energie Karlovy Vary, Extraliga ledního hokeje, Tomáš Rachůnek, Bílá věž (Hradec Králové), Ondřej Beránek, Lukáš Cingeľ, Marek Mazanec, Matej Paulovič

Domácí souboj s tabulkovým soupeřem Mountfieldu nevyšel  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.