Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hradec málem ztratil čtyřgólový náskok! V infarktovém utkání zvítězil Mountfield 6:5

Hradečtí hokejisté vybojovali první domácí vítězství v letošním ročníku hokejové extraligy. Doma zdolali Plzeň o jeden gól, ačkoliv v utkání vedli hned o čtyři góly! Plzeň sice dokázala snížit na rozdíl jediného gólu, ale nakonec se Hradec raduje z vítězství 6:5.

Hráči se nestihli ani zahřát a jeden z brankářů již musel tahat kotouč ze své svatyně. Po 52 vteřinách hry se totiž trefil Aleš Jergl, který se prosadil již ve třetím utkání v řadě. Nicméně radost Hradci dlouho nevydržela. Krátce na to Plzeň srovnala zásluhou bývalého hradeckého forvarda Tomáše Mertla.

V 7. minutě vrátil vedení Hradci Jordan Perret, ale západočeši drželi krok, a ve 12. minutě svým druhým gólem opět srovnal Mertl. Přestřelka pokračovala, jelikož minutu nato se potřetí radovali Hradečtí po přesné střele Rudolfa Červeného.

Druhá část byla o poznání klidnější Hradec v ní působil lepším dojmem. Byl aktivnější, tlačil se dopředu a po zásluze tak přišel další gól. Ve 28. minutě navýšil vedení Radek Smoleňák a ve 35. minutě ve svém prvním extraligovým utkání Adam Kubík.

Pokud někdo čekal, že do třetí třetiny půjdou Východočeši zatažení s cílem bránit až do konce, tak se mýlil. Domácí pokračovali v ofenzivní smršti a ve 44. minutě navýšil vedení opět Smoleňák.

Ačkoliv dokázali Plzenští ve třetí části snížit, a to po střele Milana Gulaše, Martina Straky Petra Kodýtka na rozdíl jediného gólu, bylo z toho nakonec obrovské drama. Hradec nakonec ale vítězství uhájil.

Mountfield Hradec Králové - HC Plzeň 6:5 (3:2, 2:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 1. Jergl (Smoleňák), 7. Perret (F. Pavlík, Dragoun), 14. Červený (Smoleňák, Rákos), 28. Smoleňák (Zámorský, Červený), 35. Kubík (Jergl), 44. Smoleňák (Červený) – 3. Mertl (Gulaš, Budík), 14. Mertl (Gulaš, Moravčík), 53. Gulaš,  58 Straka, 60. Kodýtek.

Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Samuelsson, Zámorský, Cibulskis, Gaspar, Rosandić, F. Pavlík, Nedomlel –Perret, Bičevskis, Dragoun – Červený (A), Rákos, Smoleňák (C) – R. Pavlík (A), Cingel, Paulovič – M. Chalupa, Kubík, Jergl.

HC Škoda Plzeň: Frodl (48. Kolář) – Pulpán (A), Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Budík, Vráblík – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) –Rob, Kracík, Indrák – V. Němec, Přikryl, Kantner – Straka, Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Lhotský, Svoboda

Diváci: 4372

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky Hokej, Mountfield HK, Hradec Králové, vítězství, Plzeň, FC Hradec Králové, FC Viktoria Plzeň, Mountfield Hradec Králové, Radek Smoleňák, Tomáš Mertl, Rudolf Červený, Milan Gulaš, Extraliga ledního hokeje, Adam Kubík, HC Škoda Plzeň

Hradec málem ztratil čtyřgólový náskok! V infarktovém utkání zvítězil Mountfield 6:5  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.