Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dragoun a Rosandič podepsali v Hradci nové smlouvy

Hokejový útočník Michal Dragoun a slovenský obránce Mislav Rosandič budou i nadále hrát za Hradec Králové. Extraligový klub s oběma hráči podepsal nové smlouvy.

„Naše snaha je udržet současný kádr co nejvíc pohromadě, případně ho doplnit několika kvalitními hráči. Určitě nechceme jít do takové fluktuace, jaká tady byla v minulých letech," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček na klubovém webu. Již v listopadu podepsali nové kontrakty Radovan Pavlík, Matěj Chalupa a Patrik Miškář.

Pětatřicetiletý Dragoun přišel do Hradce Králové v říjnu 2016 a stal se oporou. „Sice to není náš odchovanec, ale bereme ho jako našeho hráče. Odvádí skvělou práci na ledě i mimo něj," uvedl Kmoníček na adresu útočníka, jenž podepsal roční smlouvu.

„I když náš cíl je omladit kádr, bez těchto zkušených, dobrých a charakterních borců, jakým Michal je, to nejde. Přesně takové bojovníky potřebujeme," doplnil hradecký manažer.

O dvanáct let mladší Rosandič působí na východě Čech druhou sezonu. Zatímco v minulém ročníku hrál v první lize i na Slovensku, v aktuální sezoně si slovinský rodák vybojoval pevné místo v sestavě týmu. „Prokázal, že má potenciál a je v něm velký talent. Samozřejmě s ním do budoucna počítáme, proto jsme uzavřeli novou dvouletou smlouvu," uvedl Kmoníček.

Dohoda ale jednoduchá nebyla. „Spolupráci se nám podařilo prodloužit po dlouhém vyjednávání. Je to ofenzivní obránce a jeden z hráčů, na kterých bude stát defenziva. Spolu s Ráďou Pavlíkem udělali oproti loňsku obrovský pokrok a dneska je mezi top čtyřmi beky týmu," uvedl sportovní manažer Jaroslav Bednář.

Vedení klubu zároveň oznámilo, že chce, aby realizační tým pokračoval v současném složení. „Se všemi členy, to znamená trenéry, kustody, maséry, fyzioterapeuty i lékaři panuje z naší strany spokojenost. Chceme, aby také tyto osoby prodloužily na další období, protože jsou nedílnou součástí našeho týmu," uvedl Kmoníček.

Hlavní trenér Tomáš Martinec, který je zároveň šéftrenérem mládeže, měl podle vyjádření šéfa klubu Miroslava Schöna loni podepsat smlouvu na pět let.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky Sport, hokej, extraliga, Hradec Králové, Dragoun, Rosandič, Mislav Rosandič, Mountfield Hradec Králové, Michal Dragoun, Aleš Kmoníček, Radovan Pavlík, Patrik Miškář, Matěj Chalupa, Jaroslav Bednář, Tomáš Martinec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dragoun a Rosandič podepsali v Hradci nové smlouvy  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.