Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Výběr amatérských fotbalistů Královéhradeckého kraje postoupil na Mistrovství Evropy

Fotbalová asociace České republiky vybrala Královéhradecký kraj k uspořádání letošního ročníku UEFA Regions Cupu. Zápasy se konaly v Trutnově a Vrchlabí. České barvy zde z pozice vítěze národního kola reprezentoval výběr amatérských fotbalistů Královéhradeckého kraje, který díky remíze s Maďarskem celou skupinu vyhrál. Fotbalisté tak postoupili na Mistrovství Evropy, které se uskuteční v příštím roce.

Amatérští fotbalisté Královéhradeckého kraje kromě remízy s Maďarskem zvítězili nad San Marinem 2:0 a Bosnou a Hercegovinou 4:0.

„Postup na finálový turnaj UEFA Regions Cupu je největším úspěchem v celé historii krajského fotbalového svazu Královéhradeckého kraje. Chtěl bych tímto poděkovat vedení Královéhradeckého kraje za pomoc s materiálním vybavením tohoto výběru. Bez pomoci kraje bychom nebyli schopni v současné tíživé finanční situaci zajistit naše působení v této soutěži,“ uvedl předseda Královéhradeckého krajského fotbalového svazu Václav Andrejs.

UEFA Regions Cup je mezinárodní fotbalová soutěž, která od roku 1999 navazuje na mistrovství Evropy amatérů ve fotbale, konané v letech 1967 až 1978. Turnaje se účastní hráči nižších soutěží, kteří nemají profesionální smlouvu a jsou ve věku 19 až 40 let. Každou zemi reprezentuje výběr jednoho regionu, který vyhrál domácí kvalifikaci. Všechny členské země UEFA se utkají v základních kvalifikačních skupinách, z nichž vzejde osm účastníků závěrečného turnaje.

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky fotbal, postup, amatéři, Mistrovství Evropy, Královéhradecký kraj, fotbalista, Mistrovství Evropy ve fotbale, UEFA, Evropa, Maďarsko, Česko, Trutnov, Vrchlabí, Bosna a Hercegovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výběr amatérských fotbalistů Královéhradeckého kraje postoupil na Mistrovství Evropy  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.