Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hradec obměnil vedení fotbalového klubu, je v něm i kouč Škorpil

Vládnoucí koalice v Hradci obměnila představenstvo a dozorčí radu místního druholigového fotbalového klubu. V pětičlenném představenstvu a tříčlenné dozorčí radě je pět nových lidí. Do představenstva například nově zasedl hlavní skaut klubu a bývalý trenér Ladislav Škorpil. Primátor Alexandr Hrabálek (za ODS) řekl, že klub by měl ve druhé lize hrál důstojnou roli tak, aby se po výstavbě nového stadionu dostal do nejvyšší soutěže.

V pětičlenném představenstvu klubu skončili Richard Jukl a bývalý náměstek primátora Jindřich Vedlich (Slušná politika a Hradečtí patrioti, dříve TOP 09). Nahradili je Škorpil, jenž je za Hradecký demokratický klub i opozičním městským zastupitelem, a Pavel Křížek, kterého nominovala Změna pro Hradec. Členy představenstva zůstali Jan Michálek (ODS), zastupitel Jiří Kos (ANO) a představitel jednoho z hlavních partnerů klubu Milan Přibyl.

Členy dozorčí rady klubu se stali hnutím ANO nominovaní Michal Vejprava a Jan Čech a dále Martin Eger za ODS. V dozorčí radě nahradili bývalého náměstka primátora Milana Jaroše (ČSSD), Vladimíra Springera (Hradecký demokratický klub) a Jiřího Pavlíčka, který v květnu zemřel.

Obměněné vedení klubu bude muset podle Hrabálka vyřešit to, kde bude královéhradecký tým po dobu přestavby stadionu hrát. V úvahu by podle něj mohly přicházet hradecký mládežnický stadion Bavlna nebo hřiště v Třebechovicích pod Orebem či v Chrudimi. „Úkolem pro vedení klubu bude i hledání strategického partnera," řekl Hrabálek.

Věří, že až bude mít Hradec Králové nový stadion, měl by se partner pro klub najít. „Hledání partnera je nyní složité, když klub hraje na zbořeništi," uvedl náměstek primátora Martin Hanousek (Změna pro Hradec) s poukazem na předloni zbořenou západní tribunu. Nový stadion by měl přijít na asi 740 milionů korun včetně DPH. Dlouho připravovaná stavba by mohla začít příští rok.

Autoři | Foto FK Hradec

Štítky Sport, fotbal, Hradec Králové, dozorčí rada, Alexandr Hrabálek, ODS, Ladislav Škorpil, Hradecký demokratický klub, ANO 2011, Richard Jukl, Jindřich Vedlich, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec obměnil vedení fotbalového klubu, je v něm i kouč Škorpil  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.