Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Derby nenašlo po devadesáti minutách hry vítěze, Votroci přišli o naději na postup

Předposlední kolo druhé nejvyšší fotbalové soutěže mezi Pardubicemi a Hradcem Králové skončilo smírně remízou. Pro Votroky má bezbrankový zápas hořkou příchuť, postup se letos nekoná.

Na obou týmech byla v úvodu utkání znát jemná nervozita. Hradec potřeboval bezpodmínečně vyhrát, aby udržel barážové naděje. První větší šance se fanoušci dočkali až v osmnácté minutě. Filip Zorvan se z přímého kopu pokusil ohrozit brankáře domácích Letáčka. Bohužel trefil pouze zeď. O pár chvilek později pardubický Tischler vyslal míč za obranu pro Kováře, ten minul. V prvním poločase se další výraznější šance ani jeden z týmů nevytvořil. 

V druhé půlce se jako první hradeckému brankáři Vízkovi připomněl pardubický Fousek. Jeho pumelenice naštěstí letěla nad hradeckou svatyni. I na druhé straně hřiště bylo, ale horko. Filip Zorvan skvěle centroval do prostoru před bránou, Vlkanova ani Leibl nedokázali míč zasáhnout, a i tento pokus nakonec vyšel naprázdno. 

Svěřenci trenéra Frťaly byli aktivnější a po většinu druhého poločasu udávali tempo hry a drželi se na útočné polovině soupeře. Nevyšel pokus Djurděviće z přímého kopu, o pár centimetrů minul břevno. A ani při pokusech Soukeníka a Martince nestálo na straně Votroků fotbalové štěstí. 

V sedmdesáté třetí minutě se domácí dostali do velké příležitosti. Fousek prošel hradeckou obranou a obelstil i brankáře Vízka. V koncovce zklamal a trefil pouze boční síť. Zápas tak skončil bez branek 0:0. 

Touto venkovní remízou je osud Hradce Králové zpečetěn, tento rok se postupovat nebude. Brno si doma suverénním způsobem poradilo s hosty z Třince 5:0 a zajistilo si tak třetí místo a tím pádem i barážové souboje o postup.

Autoři | Foto FC Hradec Králové

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, FC Hradec Králové, FK Pardubice, Filip Zorvan, FC Zbrojovka Brno, HC Oceláři Třinec

Derby nenašlo po devadesáti minutách hry vítěze, Votroci přišli o naději na postup  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.