Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Minisoustředění má rozbít jednotvárnost, říká trenér Votroků Zdenko Frťala

V předposledním týdnu před startem jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY odjeli Votroci na krátké soustředění do Rychnova nad Kněžnou. V podhůří Orlických hor se budou připravovat od úterý do čtvrtečního poledne. „Příprava je opravdu dlouhá, chceme ji trochu rozbít,“ vysvětluje trenér Zdenko Frťala.

Proč jsme se rozhodli jet na krátké soustředění v závěru zimní přípravy?

Budeme mít prostor k tomu, abychom změnili myšlenky, protože za týden všechno vypukne. Blížíme se k závěru přípravy, tyhle tři dny chceme využít k osobním pohovorům a nastavení hlav do jarní části soutěže.

Jde tedy i o rozbití jednotvárnosti dlouhé a monotónní zimní přípravy?

Jednoznačně. Je to i forma určitého teambuildingu. Pro kluky je to něco nového, každá změna je dobrá.

Budete trénovat na přírodní trávě?

Když jsme to plánovali, nepočítali jsme s tím, že se odpolední teploty budou šplhat až k patnácti stupňům. Uvidíme, jestli nám to terény dovolí, ale byli bychom rádi, kdybychom mohli i na trávu.

Už jste někdy takové krátké soustředění před ligou absolvoval?

Musím se přiznat, že v takovéto podobě jsem soustředění ještě neměl.

Náplň tréninků je stejná, jaká by byla v Hradci?

Ano. Na týdenní mikrocyklus to nebude mít vliv. Nebudeme tam chodit na houby nebo sbírat šišky v lese. (směje se) Budeme pokračovat v plánu.

V Hradci zůstávají jen dlouhodobě zranění?

Ano. Kromě Martina Matouška a Michala Trávníčka jede celý užší kádr. I kluci, kteří měli drobnější potíže.

Tenhle týden vyvrcholí generálkou s Živanicemi. Berete ji jako důležitý test, nebo je to další z řady přípravných zápasů?

Každý zápas je důležitý. Všichni doufáme, že se uskuteční na přírodní trávě, to je to, na co by se kluci měli nejvíc těšit.

Po utkání s Ústí nad Orlicí jste odpovídal na otázky, jak moc máte v hlavě sestavu pro jaro. Cítíte sám, že už se to blíží?

Z osmdesáti procent mám sestavu v hlavě, dva tři posty jsou i vzhledem ke zdravotnímu stavu otevřené. Víceméně mám jasno, doufám, že se i zranění dají dohromady a já budu mít příjemné starosti.

Na hřiště se vrátili Adam Vlkanova a Filip Zorvan a jsou plní sebevědomí. Motá vám to hlavu?

Sebevědomí je sice hezké, ale musíme vycházet z toho, že nechceme nic uspěchat a všechno musí mít hlavu a patu. Všichni jsme rádi za to, že jejich zdravotní stav se nekomplikuje, ale určitě nenastoupí všichni rekonvalescenti hned do základu. To bychom je spíš zavraždili, než jim pomohli.

V záloze máte hodně z čeho vybírat. Je to složité?

Něco jiného jsou přípravná utkání a něco jiného mistrovská. To, že ve druhém poločasu proti Ústí nad Orlicí se kluci předvedli v dobrém světle, je pozitivní, ale není to tak, že na základě téhle druhé půle jsem rozhodnutý, kdo bude hrát. Je ale pravda, že v záloze na výběr je. Zaplaťpánbůh.

Tisková zpráva | Zdroj FC Hradec Králové

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, rozhovor, Zdenko Frťala, 2. česká fotbalová liga, trenér, Rychnov nad Kněžnou, Orlické hory, tráva, Ústí nad Orlicí, Adam Vlkanova, Michal Trávníček, Filip Zorvan

Minisoustředění má rozbít jednotvárnost, říká trenér Votroků Zdenko Frťala  |  Život a styl  |  Drbna  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.